0

Oricine este liber să facă evanghelizare în parcul Millennium din Chicago

Este decizia un judecător federal din Chicago, într-un dosar în care unor studenți la Collegiul Wheaton li s-a interzis să facă evanghelizare personală în parcul Millennium din centrul metropolei.

Un judecător federal a decis joi că studenții Colegiului Wheaton cărora li s-a interzis să evanghelizeze într-un parc din centrul orașului Chicago trebuie să li se permită să-și exercite drepturile conform Primul amendament al Constituției SUA, până ce litigiul aflat pe rol se va soluționa. Judecătorul John Robert Blakey, supranumit Obama, a decis în favoarea a patru studenți care frecventează instituția de învățământ superior evanghelic. 

Cei patru studenți și avocatul Mauck.

Studenții în cauză fac parte din echipa de evanghelizare din Chicago, susținută de Biroul de misiune creștină al Colegiului Wheaton în acțiunile de proclamare a Evangheliei „oricărui trecător din zona metropolei Chicago.” Grupul descinde, în fiecare vineri seara, în centrul metropolei pentru a împărtăși Evanghelia.

În septembrie, studenții au depus o plângere în justiție, afirmând că au fost împiedicați în evanghelizare de echipele de securitate ale parcul Millennium, care găzduiește o serie de activități de la concerte, spectacole de dans, teatru și alte spectacole de-a lungul întregului an. Studenții au reclamat restricțiile impuse de administratorii parcului, cum ar fi interzicerea „conduitei perturbatoare” și a „mărșăluirii cu pancarte”. Argumentând decizia luată, judecătorul Blakey a susținut că orașul interzice „forme rezonabile de exprimare în zone mari ale parcului” și că aplică greșit legislația din domeniul dreptului la exprimare publică. El a stabilit o audiere în dosar pentru 4 martie, consemnează The Christian Post.

Unul dintre reclamanți, Gabriel Emerson a declarat că grupul de studenți Wheaton se declară „mulțumit” că se poate manifesta legal în parcul Millennium. „Suntem nerăbdători să reluăm vestirea Evanghelia acolo în zilele următoare”, a mai declarat Emerson.

Parcul Millennium reprezintă una dintre cele mai mari atracții ale metropolei și chiar ale statului Illinois. Se întinde pe aprox. 10 hectare și cuprinde lucrări de artă monumentală cum ar fi Cloud Gate a lui Anish Kapoor, lucrarea interactivă Fântâna coroanei, realizată de Jaume Plensa, Grădina Lurie de 1 hectar și Pavilionul Jay Pritzker, conceput de Frank Gehry.

Cloud Gate, Millennium Park, Chicago

John Mauck, avocatul care i-a reprezentat pe studenți, a declarat că decizia instanței „este benefică pentru oricine vrea să își exercite drepturile apărate de Primul Amendament constituțional într-un spațiu public tradițional, indiferent de conținutul politic, religios sau ideologic al mesajului lui.” „Suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru această protecție legală și cerem primarului [Lori] Lightfoot să renunțe la a mai împiedica oamenii să se exprime liber și să facă schimb de idei în Parcul Millennium”, a spus Mauck. Firma de avocatură a lui Mauck, Mauck & Baker, LLC, apără bisericile, instituțiile religioase, afacerile și persoanele fizice.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.