0

Chemarea Siberiei

Familia Giura

În limba rusă există o expresie destul de greu de tradus în română – cemodannoe nastroenie/чемоданное настроение (stare/dispoziție de geamantan/valiză). E starea aceea când totu-i vraiște în jur, geamantanele stau aproape împachetate, iar în interior simți stres amestecat cu așteptarea unor (re)întâlniri demult visate. Un fel de „pe picior de plecare” românesc, dar mai nuanțat! 🙂 
Cam aceasta este starea noastră acum, în starea aceasta încerc să vă scriu câteva cuvinte, în timp ce ne pregătim să plecăm peste câteva ore din nou spre România cu familia. Ca și acum 3 ani, cu mașina. Șase persoane, vreo 8.500 km – în jur de o săptămână pe drum.

Multe s-au întâmplat în viața noastră în ultimele luni. La sfârșit de ianuarie – călătoria la Kîzîl (Republica Tuva, 5.000 km), reîntâlniri cu prieteni mai vechi, noi contacte între tuvinți (unul dintre cele trei grupuri etnice budiste tibetane din Rusia, alături de buryați și kalmîki). Împreună cu vreo 10 dintre ei, dar și cu aproape 20 creștini din Buryatia am fost apoi la Krasnoyarsk (1.500 km) la o conferință dedicată misiunii între grupurile etnice din Siberia. A fost un timp binecuvântat, care ne-a încurajat și provocat pe toți participanții la mai multă dedicare și la atingerea unor noi frontiere în ce privește misiunea între cele peste 20 de etnii siberiene indigene.

Întâlnirile cu Fierărie de Bărbațin – pe 23 februarie (Ziua apărătorului patriei în Rusia), precum și conferința și expediția pe gheață peste Lacul Baikal dintre 23-28 martie au fost momente în care peste 70 de bărbați din 6 biserici ne-am putut încuraja, motiva și ruga unii pentru alții – pentru o umblare cu Dumnezeu mai consecventă, pentru a ne apropia de standardul lui Dumnezeu de „bărbați maturi”, care să fie stâlpi în familie, biserică și societate.

Au continuat și întâlnirile cu adolescenții și tinerii. Am avut cu ei și o ieșire la paintball în pădure, iar o parte dintre ei, cei care deja sunt implicați mai mult în slujire în grupul tinerilor, dar și în biserică am participat între 3-5 la Școala slujitorului de Tineret.

Mai multe despre slujirea noastră aici sperăm să putem împărtăși cu cei mai mulți dintre voi față către față în timpul în care vom fi în România! În cele 3 luni în care vom fi în țară planificăm să vizităm peste 15 biserici implicate de-a lungul timpului în susținerea noastră și a misiunii „Chemarea Siberiei”.

Vă rugăm să ne susțineți în rugăciune pentru drumul lung care ne stă în față, dar și pentru întâlniri binecuvântate (cu rudele, prietenii și bisericile) în timpul de misiune din țară!

În harul Lui, 
Marius Giura

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.