0

O Săptămână Mare cu Cristos!

Săptămâna care începe cu Duminica Floriilor, sau Intrarea Domnului Isus în Ierusalim și cuprinde Joia Mare, Vinerea Mare (Sfântă), Sâmbăta Sfântă și precede Marea Zi a Invierii lui Cristos, are o puternică seminificație pentru creștini. 
 
Această săptămână numită în Latină Hebdomas Sancta sau Hebdomas Maior, iar în Greacã Ἁγία καὶ Μεγάλη Ἑβδομάς-Hagia kai Megale Hebdomas (Săptămâna mare și sfântă) este cea mai sfântă săptămână a creștinătății. 

 
De-a lungul Săptămânii Mari, creștinii comemorează patimile lui Cristos, Cel care a murit în Vinerea Mare pentru iertarea păcatelor noastre și a înviat în Duminica Paștilor ca să ofere viață nouă pentru toți cei ce cred în El. 
 
Astfel, deși Săptămâna Mare este solemnă și plină de suferință, ea anticipeaza în același timp și bucuria Învierii lui Cristos prin recunoașterea bunătății lui Dumnezeu manifestată prin faptul că L-a trimis pe Fiul Său să moară pentru salvarea noastră și să învieze pentru îndreptățirea noastră.
 
Să folosim săptămâna aceasta pentru a ne apropia mai mult de Domnul și de semenii noștri, mai ales de cei defavorizați. O Săptămână Mare cu Cristos!
 
Samy Tuțac

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.