0

Un cofetar creștin câștigă în prima instanță dreptul de a refuza să facă torturi pentru cuplurile LGBT

Un tribunal din Bakersfield, California a menținut dreptul unui cofetar creștin de a refuza să facă un tort de nuntă pentru un cuplu de lesbiene. Judecătorul David Lampe de la Înalta Curte din California că libertatea de conștiință a proprietarului cofetăriei este superioară interesului statului California de a asigura o piață accesibilă. 

Acuzația adusă cofetarului creștin Cathy Miller a fost aceea că a refuzat să facă un tort de nuntă pentru ceremonia de căsătorie a unui cuplu de lesbiene dat fiind faptul că propriile sale convingeri religioase și biblice converg spre ideea că Dumnezeu a instaurat căsătoria între un bărbat și o femeie. 

În fața acestor acuzații, judecătorul Lampe a declarat că atât libertatea de conștiință cât și existența unei piețe de desfacere nediscriminatorii sunt două inițiative lăudabile și necesare, dar argumentele sunt în favoarea lui Cathy Miller. Problema nu este aceea că Miller a refuzat să îi vândă un tort deja făcut, ci aceea că statul California o obligă pe pârâtă să își folosească talentul pentru a crea un tort care va fi prezentat în cadrul celebrării unei uniuni maritale pe care convingerile ei religioase nu o acceptă. A o obliga să facă acest lucru ar însemna să violeze elementele esențiale garantate de Primul Amendament al Constituției. 

Solicitarea Statului California era de a o obliga per Miller fie să facă un tort de nuntă pentru cuplurile LGBT, fie să nu mai vândă torturi de nuntă, fapt care ar fi diminuat cifra de afaceri a cofetăriei cu circa 40%. Statul a chemat-o în judecată pe MIller după ce aceasta a refuzat în luna august să facă un tort de nuntă pentru cuplul Eileen și Mireya Rodriguez Del Rio. 

 

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.