0

Sărbătoarea speranței: 20-22 octombrie Cluj -Napoca

 

La inițiativa bisericilor evanghelice creștine din Cluj-Napoca, împreună cu Asociația Evanghelistică Billy Graham, dorim să organizăm un eveniment ce va avea loc în perioada 20-22 octombrie, la Sala Polivalentă, unde evanghelistul Will Graham ne va aduce un mesaj despre Speranța Vie ce ne este dată doar de Isus Hristos.

În plus, în cadrul acestui eveniment, iubitorii muzicii creștine de calitate se vor putea bucura de prezența unui cor de tineri, a unor muzicieni cunoscuți din țară, precum și a unor grupuri muzicale de peste hotare.

Peste 20.000 de persoane din 6 județe ale Transilvaniei – Alba, Sălaj, Bihor, Cluj, Mureș, Bistrița-Năsăud, împreună cu oaspeți și participanți din alte țări vor lua parte la Festivalul Internațional „Sărbătoarea Speranței”. Programele acestui eveniment istoric vor avea loc la Sala Polivalentă, în perioada 21-22 octombrie 2017.

Corul unit al tinerilor „Hope for generations”, alcătuit din peste 1500 de voci, va înfrumuseța programul muzical al evenimentului, la care vor participa următorii interpreți internaționali: Aaron Shust (SUA), Huntley Brown (Jamaica), Marius Livanu (Italia); grupuri muzicale din România: Cătălin și Ramona Band, Continental, Messis, Ștefan Ciobanu Band, Roots și alții.

Invitatul special și vorbitorul principal al Festivalului este Will Graham, nepotul renumitului evanghelist la nivel mondial – Billy Graham (SUA).

Festivalul Internațional „Sărbătoarea Speranței” este un proiect comun al bisericilor creștine evanghelice din România și al Asociației Evanghelistice Billy Graham (SUA).

Venirea lui Will Graham în țara noastră reprezintă continuarea frumoasei tradiții care a început-o la vremea sa bunicul lui – Billy Graham. În septembrie 1985, Billy Graham a desfășurat un turneu, timp de o lună, prin România, oprindu-se la Arad, București, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Suceava și Timișoara. În cartea sa autobiografică, Billy Graham a scris despre vizita sa în România: „Vizita în cele 7 orașe s-a evidențiat prin prezența numeroasă a oamenilor, uneori depășind 100.000 într-un singur loc. Cu siguranță, aceste întâlniri au fost cele mai numeroase din câte am văzut în Europa de Sud-Est. Oriunde aș fi sosit, am văzut o foame spirituală și deschidere pentru Evanghelie.”

Franklin Graham – fiul lui Billy Graham, este președintele Asociației Evanghelistice Billy Graham și președintele Organizației Internaționale de Binefacere „Punga Samariteanului”. El a venit în România în 2008 pentru a participa la „Festivalul Speranței” din Timișoara. În perioada 4-6 iunie, peste 77.000 de persoane au fost la evenimentul care a avut loc pe stadionul „Dan Păltinișanu” .

Will Graham – reprezintă a treia generație a familiei Graham care proclamă Evanghelia lui Isus Hristos în toată lumea. El a primit cu bucurie invitația de a veni în țara care odinioară au predicat tatăl și bunicul său. Pe lângă participarea sa în programul Festivalului, echipa de protocol va organiza întâlniri cu reprezentanții religioși și oameni din conducerea României, de asemenea și cu presa.

Festivalul Internațional „Sărbătoarea Speranței”, care va avea loc la Cluj-Napoca, are drept scop ca toți locuitorii din zona Transilvaniei să cunoască într-un mod personal ce înseamnă speranța care o dă Dumnezeu. Comitetul media al Festivalului Internațional.

Sărbătoarea Speranței este un eveniment dedicat bisericilor din Nord-Vestul României, care doresc ca lucrarea lui Dumnezeu să sporească prin misiunea încredințată de El, ucenicilor săi, aceea de a face la rândul lor ucenici. Isus Mântuitorul a spus: „Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh” (Matei 28:19). El a adăugat:  „Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului”.

Sărbătoarea Speranței este mai mult decât un eveniment evanghelistic, este un proces de întărire în rugăciune și propovăduirea Cuvântului, care are loc pe parcursul a mai multe luni de zile. Evenimentul începe și se încheie cu voi, bisericile locale, prin care Dumnezeu va alimenta mai departe credința celor care se implică.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.