0

Evanghelistul Billy Graham a împlinit vârsta de 98 de ani

Billy Graham

Billy Graham

Evanghelistul Billy Graham, de confesiune baptistă, a împlinit pe 7 noiembrie 2016 venerabila vârstă de 98 de ani. Fostul evanghelist de talie mondială, actualmente retras din activitate la locuința sa din Carolina de Nord, a străbătut lumea în lung și în lat pentru a duce mesajul Evangheliei cât mai multor persoane. După estimările organizației care îi poartă numele, el a predicat în 185 de țări și teritorii.  Billy Graham a devenit cunoscut după evanghelizarea pe care a ținut-o în Los Angeles în anul 1949.

Până în prezent a scris 33 de cărți, unele traduse în limba română, și a predicat Evanghelia în fața unor audiențe de neimaginat: 2,2 miliarde de persoane în total. A avut, de asemenea posibilitatea de a predica Evanghelia prin intermediul radioului și a televiziunii timp de peste șaizeci de ani. Nu este ne neglijat nici faptul că pentru câțiva președinți (Dwight D. Eisenhower, Lyndon Johnson și  Richard Nixon, pentru a nominaliza doar câțiva) ai Statelor Unite a oferit consiliere spirituală în timpul mandatului lor. 

 

Billy Graham a vizitat România în timpul regimului comunist unde a fost întâmpinat cu o mare deschidere de mii de români de diferite confesiuni. La vremea respectivă, faptul că un evanghelist este acceptat să vină într-o țară comunistă să predice Evanghelia a reprezentat un eveniment special. 

Este de netăgăduit faptul că în decursul anilor de slujire, viețile a milioane de oameni au fost influențate de acest om al lui Dumnezeu.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.