0

Intalnirea anuala a Aliantei Mondiale Baptiste la Vancouver, Canada

Intre 5-8 iulie 2016 am participat, ca membru in comisiile: Doctrina Baptista si Unitate Crestina si Justitie Sociala si Economica, convocate cu ocazia intalnirii anuale a Aliantei Mondiale Baptiste care a avut loc la Vancouver, Canada.

Pe langa intalnirile comisiilor de lucru avut loc si sedinta Consiliului General al organizatiei. La Consiliu au fost reprezentate la mai multe uniuni baptiste din lumea intreaga iar din Europa Centrala si de Est au participat urmatoarele uniuni: Polonia, Bulgaria si Croatia.

Cu aceasta ocazie am primit un salut special pentru bisericile baptiste din Romania din partea fratelui Asatur Nahapeitan din Armenia, Presedintele Federatiei Europene Baptiste si mai multe saluturi din partea fratilor: Paul Msiza, Presedintele Aliantei Mondiale Baptiste, Tony Peck, Secretarul General al Federatiei Europene Baptiste si Denton Lotz, fost Secretar General al Aliantei Mondale Baptiste.

Inainte si dupa intalnirea anuala am avut partasie cu bisericile baptiste romane din Phoenix, Arizona (New Life Romanian Baptist Church) si din Vancover, British Columbia (Biserica Baptista Emanuel si Biserica Baptista South Side).

In cadrul comisiei Doctrina Baptista si Unitate Crestina au prezentat lucrari mai multi teologi baptisti printre care: Dr. Frank Reese de la Whitley College din Melbourne, Australia care este si moderatorul comisiei, Dr. Beth Newman de la Baptist Theological Seminary din Richmond, Virginia, SUA si Prof. Paul Fiddes de la Regent’s Park College din Oxford University, Marea Britanie.

In anul 2017 Intalnirea anuala a Aliantei Mondiale Baptiste va avea loc in Thailanda si in anul 2018 la Zurich in Elvetia ca parte din comemorarile ce sarbatoresc 500 de ani de la Reforma Peotestanta.

Otniel Ioan Bunaciu
Vicepresedinte, Departamentul de misiune
Uniunea Baptista din Romania

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.