0

Așteptând Sărbătoarea Întrupării lui Cristos…

La început de Advent, în această perioadă de asteptare și pregătire pentru Sărbătoarea Întrupării Domnului Isus Cristos, vă dorim din partea Departamentului de Pastorală al Uniunii Baptiste din România să aveți parte de un timp al apropierii de Dumnezeu și de semeni, mai ales de aceea care se confruntă cu probleme și lipsuri, sau sunt singuri și nebăgați în seamă.

Fiecare zi a Adventului, este o ocazie deosebită să primim sau să oferim dragostea noastră altora. Amintirea Nașterii Mântuitorului nu are nici o valoare pentru noi dacă continuăm să fim răi, aroganți, absurzi, să vorbim urât, să ne disprețuim, să nu ne facem timp pentru cei dragi, să fim egoiști. Sărbătoarea Nașterii lui Isus este frumosă cu adevărat pentru cei care au lăsat ca dragostea lui Dumnezeu să le inunde ființele și care fac tot ce pot ca această dragoste să se reverse spre alții.

Se vorbește des în această perioadă de Advent despre „spiritul Crăciunului”, dar din nefericire doar se vorbește. Adevăratul „spirit al Crăciunului” este spiritul celor care trăiesc toată viața cheltuind și cheltuindu-se pentru a-i îmbogății pe semenii lor, oferind timp, grijă, dragoste și preocupare pentru a face bine altora.

Fie ca Dumnezeu să aducă la aceste sărbători mai mult din „spiritul primului Crăciun” în inimile noastre, în familiile noastre și în bisericile nostre. „Căci cunoașteți harul Domnului nostru Isus Cristos, El măcar că era bogat, s-a făcut sărac pentru noi, pentru ca prin sărăcia Lui voi să vă îmbogățiți.” (2 Corinteni 8:9)

Să ne dea Dumnezeu un timp binecuvântat în Advent și să avem în noi gândul acesta care era și în Cristos Isus.

Pastor Samuel Tuțac
Vicepreședinte, Uniunea Baptistă din România

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.