0

Interviu cu Alexandru Szucs – directorul liceului baptist cu 100% rata de promovare la Bacalaureat


alexLiceul Teologic Baptist Reșița – 
promovare 100% la Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015

Cine este Liceul Teologic Baptist Reșița ?

    Liceul Teologic Baptist Reșița a luat ființă în anul 1995 la inițiativa Bisericii Creștine Baptiste nr. 1 Reșița funcționând în cadrul Grupului Școlar Metalurgic Reșița. Din anul 2000, când liceul avea 3 clase liceale și 63 de elevi funcționează ca unitate de învățământ de sine stătătoare.

În anul 2003, a fost înființat învățământul primar și gimnazial, iar din anul 2008 învățământul preșcolar, an în care au fost preluate 8 grupe de grădiniță la solicitarea bisericilor pe lângă care funcționau (Reșița, Bocșa Vasiova, Bocșa Română, Oțelu Roșu) de la Asociația Creștină și de Caritate „Samariteanul” Arad. Din anul 2011 funcționăm cu o secție de învățământ în localitatea Moldova Nouă.

În prezent  avem  30 de clase și 555 de elevi în 5 locații din județul Caraș-Severin: Reșița (învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal vocațional, internat școlar), Moldova Nouă (învățământ preșcolar și primar), Bocșa Vasiova (învățământ preșcolar și primar), Bocșa Română (învățământ preșcolar), Oțelu Roșu (învățământ preșcolar).

Scopul Liceului Teologic Baptist Reșița este de a promova o educaţie  fundamentată pe valori şi principii creştine în parteneriat biserica și familia. Deviza școlii noastre este NIMIC FĂRĂ DUMNEZEU.

Cum ați reușit să obțineți o rată de promovare maximă ?

Sursa tuturor rezultatelor bune este Dumnezeu și principiile Lui. Ne străduim să-i învățăm pe elevi că valorile lui Dumnezeu sunt ordinea, disciplina, curăția sufletească, munca, slujirea. Nu întotdeauna am avut promovare de 100%, dar din 2011 până în 2015 am obținut de 3 ori locul I pe județ și dăm slavă lui Dumnezeu pentru aceste rezultate. Dar mai importante decât rezultatele de la examenele naționale, pentru noi ca dascăli creștini este să îi vedem, atât acum cât și peste ani, pe absolvenții noștri ca fiind oameni după inima lui Dumnezeu, parte a bisericii Lui și făcând lucrarea Lui, tineri care să întemeieze familii sănătoase și frumoase. Cea mai mare bucurie ar fi ca în acest domeniu să avem promovare maximă.

Cum percep ceilalți rezultatele pe care le-ați obținut ?

Unii se bucură, alții doresc să pună în umbră aceste rezultate, dar noi credem că aceste rezultate, care nu trebuie ignorate, nu ne dau un statut de superioritate față de celelalte școli, noi ne rugăm pentru ceilalți colegi și elevi din alte școli, și știm că aveam aceeași menire. Nu suntem angrenați în nici o competiție, doar încercăm să facem ce trebuie să facem cu elevii pe care Dumnezeu ni i-a dăruit.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.