0

Continuă să crezi!

Ce mulţi sunt lupii! Cât de mari sunt primejdiile! Uneori privim la ce este în jur şi parcă ne îngrozim. Satana pune stăpânire pe cât mai multe vieţi. Oamenii îl slujesc în mod vizibil şi luptă deschis împotriva Bisericii lui Cristos.

Văzând toate acestea ne întrebăm: oare care va fi viitorul bisericii? Ce se va întâmpla cu ea peste câţiva ani? Ce viaţă duhovnicească vor avea copiii noştri? Care va fi preţul pe care îl vor plăti pentru convingerile lor religioase?

Întrebările acestea sunt bune şi inevitabile. Dar mai important este să ştim care sunt răspunsurile corecte. Spre bucuria noastră, un lucru este vizibil. Păstorul cel bun, Domnul Isus Cristos, nu a obosit şi nici nu S-a plictisit de Turmă. El nu a devenit mai puţin interesat şi nici mai puţin puternic. El, Domnul Isus Cristos Îşi iubeşte Turma şi continuă să aibă grijă de fiecare oaie în parte. Spre bucuria noastră, la fel ca altădată, El cunoaşte oaia rănită şi pe cea rătăcită. El ştie care este grasă sau slabă. El ştie când suntem însetaţi sau flămânzi. La fel ca întotdeauna, apele Lui sunt limpezi şi păşunile Lui sunt verzi. Alţii s-ar fi plictisit cu noi de mult. Altcineva ar fi spus pe drept cuvânt că nu merităm. Oricine ne-ar fi avut în grijă ne-ar fi abandonat sau pedepsit. Domnul Isus, Păstorul cel bun, a rămas Acelaşi. El are şi dorinţa şi puterea să ne păstorească.

În dorinţa Lui de a ne vedea veşnic în slavă, Mântuitorul continuă să ne poarte de grijă în fiecare aspect al vieţii. Este adevărat că noi mai murmurăm, mai lovim cu capul în stânga şi dreapta, dar vestea bună rămâne valabilă şi ne oferă speranţă. Păstorul, Domnul Isus Cristos, continuă să ne păstorească. El Se ţine de cuvânt. Atitudinea altora nu Îl face să Se schimbe. Slăbiciunile noastre nu Îl descurajează. Fii sigur şi astăzi că El te iubeşte mai mult decât meriţi. Fii sigur că este gata să te ierte din nou şi să te îndrume spre ceea ce este sfânt şi frumos.

Bucură-te din inimă şi Mulţumeşte-I că şi ziua aceasta este în atenţia Lui. Apoi, caută să îi produci şi Lui puţină bucurie, vorbindu-I, ascultându-L şi împlinind tot ce îţi cere! 

PS.

Viitorul? Fii sigur că Isus Cristos va rămâne Acelaşi şi pentru copiii şi nepoţii tăi. Viitorul lor în mâna Domnului este SIGUR.

Pastor Viorel Iuga

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.