0

Congresul Aliantei Mondiale Baptiste 2015

logo-bwa-150x136Baptistii din peste 80 de tari se vor intalni in Africa de Sud pentru a participa la cel e-al XXI-le Congres care va fi gazduit in orasul Durban intre 22-26 iulie. Acesta este primul congres care are loc in Africa, o regiune cu cea mai mare crestere numerica in randul comunitatii baptiste. Congresul are loc  la cinci ani si a avut loc pentru prima data in anul 1905, orasul gazda fiind Londra.

Diversitatea existenta in familia baptista din intreaga lume va fi demonstrata in cadrul inchinarii, a partasiei si a discutiilor teologice, eclesiale, misionare și de natura juridica ce afecteaza vietile crestinilor din intreaga lume. Vor fi prezente echipe de inchinare din Africa, Asia, America e Sud, America de Nord si din Europa.

Un eveniment special il reprezinta instalarea in functia de Presedinte a lui Paul Msiza, primul african care preia aceasta postura dupa William Tolbert care a condus Alianta intre 1965 – 1970.

Romania este reprezentata la acest eveniment de Otniel Bunaciu, Presedintele in exercitiu al Federatiei Baptiste Europene.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.