0

David Hopper – fostul Presedinte al Seminarului Teologic Baptist International a incetat din viata

John david HopperJohn David Hoper, fost Presedinte al Seminarului Teologic Baptist International la Ruschlikon și Praga între 1988-1996, a încetat din viață la vârsta de 80 de ani in timp ce se afla in locuinta sa din San Antonio, Texas, anunta serviciul de presa al Federatiei Baptiste Europene. 

Hopper este cunoscut indeosebi pentru lucrarea sa de la Seminarul Teologic Baptist International de la Ruschlikon, Elvetia, unde a predat intre 1965-1970 si unde a slujit in calitate de Presedinte intre 1988-1995. Hopper si sotia sa, JoAnn au petrecut 32 de ani ca misionari – in special in Europa de Est.

John David si JoAnn au reprezentat credinciosii baptisti cu precadere in spatele Cortinei de Fier din Europa de Est ajutand la construirea de biserici, impartasind Evanghelia si realizand parteneriate cu bisericile din aceasta parte a lumii.

Dupa ce s-a retras de pe campul misionar, in anul 1999, Hopper si sotia sa, au plecat la San Antonio pentru a beneficia de sprijinul unei biserici care a dorit sa fie aproape de Hopper in lupta acestuia cu diversele probleme medicale.

Stuart Blythe, actualul Rector al Seminarului Teologic Baptist International a spus despre plecarea lui Hopper din lumea aceasta urmatoarele cuvinte: „Ne-a parut destul de rau cand am auzit de moartea lui John david Hopper. El a fost presedinte la Ruschlikon pe vremea cand eu eram student. El si-a adus o contributie semnificativa cand Seminarul era la Praga si a continuat sa il sprijine. Noi, cei de la Seminar, ne indreptam rugaciunile si gandurile noastre catre JoAnn si catre familia sa.”

Tony Peck, Secretarul general al Federatiei Baptiste Europene a afirmat: „John David a condus Seminarul intr-o vreme de restriste. L-am cunoscut putin in 1992 la Ruschlikon pe cand ma aflam in anul sabatic. Era un om plin de har si profund spiritual. Din partea Federatiei Baptiste Europene ii multumim pentru dedicarea sa fata de baptistii europeni, iar gandurile si rugaciunile noastre sunt alaturi de JoAnn si familia sa.”

 

Mai multe detalii AICI

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.