1

Mesajul de Paște al Secretarului General al Aliantei Mondiale Baptiste

logo-bwa-150x136

Întregiți prin Hristos

Aceasta este ziua în care ucenicii speriați și lași, s-au ascuns în spatele ușilor închise, solidarizându-se în nefericirea lor și jelind pierderea suferită.

Isus, Domnul lor, fusese crucificat. Murise și fusese îngropat. Ucenicii care își părăsiseră casele și viața pentru a-l urma, rămăseseră acum cu o mare pierdere. Suferința lor nu putea fi exprimată în cuvinte. Ce puteau face în această situație? Nu le rămânea altceva de făcut decât să-și blesteme soarta și să se gândească cu ce au greșit de s-a putut întâmpla așa ceva?

Dar era ziua de duminică. În curând, tristețea lor avea să dispară. Durerea care-i copleșea avea să se sfârșească și avea să se instaleze bucuria, deoarece era prima zi de Paște.

Astăzi la fel, este prima zi de Paște! Biserici din toată lumea – ortodoxe, catolice, protestante, evanghelice – toate sărbătoresc vestea bună a Învierii Domnului Isus Cristos!

Cristos a învins moartea și a readus speranța! Murind, El ne-a asigurat mântuirea. Înviind, El ne-a pecetluit eliberarea.

Învierea Sa ne demonstrează că ne putem bucura până și în noaptea cea mai întunecată. Atunci când dușmanii ne-au încolțit și când suntem cuprinși de disperare, chiar și atunci, avem motive să ne bucurăm. După o noapte întunecată, vine dimineața. Așa cum lumina alungă întunericul, așa Domnul nostru Isus Cristos ne oferă speranța unei vieți trăită din abundență. El a învins greutățile vieții și întunericul morții și a suflat un duh nou în mințile lovite de necredință, pătate de critică și paralizate de frică. El ne-a revitalizat trupurile, mințile și sufletele.

Paștele nu este numai astăzi, ci în fiecare duminică. În timpul săptămânii, când suntem cuprinși în caruselul vieții, avem ocazia să descoperim felul în care ne poată fi reînnoită credința și redată speranța.

Bucurați-vă! E ziua Învierii! Am fost înviați și întregiți prin Învierea Lui!

Neville Callam
Secretar general- Alianța Mondială Baptistă

 

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.