0

Vesti din Crimeea – Ucraina

ucraina-protesteUnul din pastorii din zona a trimis recent un email  cu nevoile de rugaciune pentru credinciosii baptisti din Crimeea, Ucraina.

– rugati-va pentru presedintele interimar al Ucrainei care este un credincios baptist dedicat. El si ceilalti membri ai guvernului ucrainean au nevoie de multa intelepciune in zilele care vor urma.

– rugati-va pentru credinciosii din Crimeea ca Dumnezeu sa ii ocroteasca si sa ii faca martori ai reconcilierii si ai pacii in situatia de fata. Sunt crestini rusi, ucrainieni si tatari care pot fi modele ale reconcilierii dintre diferite grupuri. Rugati-va ca textul din Coleseni 3:11 sa devina o realitatea vizibila in biserica.

– rugati-va pentru un climat politic, economic si spiritual bun si pentru pace in Crimeea

– rugati-va pentru retagerea trupelor rusesti in contextul in care ei simt ca isi pierd influenta intr-o tara in care creed ca este leaganul civilizatiei ruse.

– rugati-va pentru pentru ca liderii europeni si americani si trateze cu intelepciune tensiunea din Crimeea. Guvernul ucrainean ar putea solicita protectia guvernelor din Marea Britanie si Statele Unite pentru protejarea integritatii teritoriale conform memorandumului din 1994. Acest lucru ar crea o tensiune care nu va afecta doar Crimeea ci intreaga regiune si poate intreaga Europa.

In 1914 Europa a fost aruncata intr-un razboi dupa un incident la periferie. Rugati-va ca sa nu se intample acelasi lucru dupa 100 de ani. 

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.