0

Stuart Blythe a fost numit Rector al IBTS

IBTSDupa intalnirea avuta in Praga in data de 1 noiembrie 2013, Bordul de conducere al Seminarului Teologic Baptist International (IBTS) a anuntat decizia unanima referitoare la desemnarea noului Rector al institutiei baptiste. Rev.Dr. Stuart Blythe, in prezent Director interimar al Colegiului Baptist Scotian, a fost ales sa ocupe functia de Rector al IBTS. Acesta va lua in primire noua functie incepand cu vara anului 2014.

Stuart Blythe este primul conducator al institutiei care a fost si absolvent al IBTS, obtinand titlul de Bachelor of Divinity in 1989. Inainte de absolvirea Seminarului a studiat istoria moderna si medievala la Universitatea din Glasgow. Si-a completat studiile pentru titlul de Master of Theology la Colegiul Spurgeon in 2003 urmand ca in 2009 sa obtina titlul de Doctor in Homiletica dupa absolvirea Universitatii din Edinburg.

Dr. Blythe se descrie pe sine ca fiind un “Baptist convins” cu preocupat de misiunea lui Dumnezeu. Referitor la noua sa pozitie, Stuart Blythe spune ca se simte onorat sa fie invitat sa preia acest post si, totodata, este foarte entuziasmat cu privire la viitoarele provocari. “Bisericile noastre din Europa si dincolo de aceasta intampina o situatie misionara provocatoare si in continua schimbare. IBTS are o reputatie consacrata avand o calitatea academica ridicata. Speranta mea este ca gandirea solida, interesele de cercetare si studentii de la IBTS vor putea sa sustina bisericile noastre in timp ce cauta in mod curajos sa-si asume o marturie fidela fata de Isus Hristos in diferitele lor contexte de viata.”

Vorbind despre Stuart Blythe, Tony Pack – membru al Grupului de Selectare si Secretarul general al Federatiei Europene Baptiste (organizatie care si detine Seminarul) – spune ca primul lucru care l-a impresionat cu privire la Stuart a fost credinta crestina puternica de care da dovada si convingerile lui baptiste, la care se adauga fondul academic impresionat, experienta sa considerabila in educatia teologica si pasiunea pentru Evanghelie si misiunea lui Dumnezeu, lucruri ce pot castiga increderea si siguranta baptistilor din component EBF.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.