0

Îndemn la adoptarea principiilor Acordului cu privire la Relațiile Inter-Baptiste

logo bwaCu ocazia ședinței Consiliului Federației Europene Baptiste (EBF) din Bratislava, Slovacia, Secretarul General al Alianței Mondiale Baptiste (BWA), Neville Callam, aflat și el la acest eveniment, i-a încurajat pe cei prezenți să adopte principiile Acordului afirmat de către Consiliul General al BWA în luna iulie a acestui an. Callam a amintit delegațiilor rolul important pe care Europa l-a jucat în cadrul vieții mișcării baptiste din întreaga lume și despre diversitatea culturală care există în comunitatea baptistă din Europa. De asemenea, a sugerat ca EBF să ia în considerare moduri în care aceasta poate aplica în continuare principiile Acordului în efortul său neîntrerupt de a aborda diversitatea sa internă în relație cu angajamentul la unitate.

Callam a prezentat un scurt rezumat al principiilor subliniate în cadrul Acordului și a transmis liderilor credincioși că, „urmând Acordul Inter-Baptist, credincioșii baptiști vor ține unită diversitatea culturală, care marchează familia baptistă, înăuntrul granițelor unei unități dinamice și riguroase.” Callam a mai spus că există o nevoie ca baptiștii să se primească unul pe celălalt și să caute complet interesul fiecăruia pentru Gloria lui Dumnezeu.

Acordul privitor la relațiile inter-baptiste este disponibil pe site-ul BWA în 22 de limbi. Baptiștii sunt încurajați să traducă acest Acord în limba lor locală și să transmită textul biroului BWA.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.