0

Conferinta femeilor baptiste

EBWU2Între 29 mai – 2 iunie aproximativ 140 de femei din 36 de țări, inclusiv SUA și India s-au întâlnit la Stephansstift Center din Hanovra la Întâlnirea Femeilor Baptiste din Europa. Printre invitați s-au numărat Tony Peck, Secretarul general al Federației Europene Baptiste, Regina Claas, Patsy Davis și Raquel Contreras liderul departamentului de surori din cadrul Alianței Mondiale Baptiste.

Tema conferinței a fost „Ridică-te și trăiește!” și a fost inspirată din viața personajului biblic vetero-testamentar Ana. Vorbitorul principal, Raquel Contreras a încurajat audiența în cele trei sesiuni desfășurate: Ana și Penina, Ana și Elcana, Ana și biserica ei

Parte din program au fost și atelierele interactive Visul vieții mele, Cu tot sufletul, cu tot trupul, cu tot cugetul, Un schimb corect, Provocarea lui Mica, Cum pot creștinii să sprijine lupta împotriva sărăciei, Cum a învățat Ana să se ridice și să trăiască, Când Dumnezeu râde împreună cu noi: spiritualitatea și darul umorului.

O parte importantă a conferinței a constituit-o întâlnirea de lucru în urma căreia a fost ales comitetul Departamentului de Surori Baptiste al Federației europene Baptiste. Persoanele desemnate să facă parte din acest comitet sunt: Aniko Ujvari – Președinte, Wies Dijkstra – Vice Președinte, Fabienne Seguin – Casier, Synnove Angen și Dimitrina Oprenova – membri supleanți și Margaret Brown – Secretar. Aceste persoane au fost alese pentru o perioadă de cinci ani: 2013 – 2018.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.