1

Russell Moore a fost ales urmatorul presedinte in cadrul Southern Baptist Ethics and Religious Liberty

Moore-Headshot-e1273026888998-250x250Russell Moore a fost ales urmatorul presedinte al Comisiei de etica si libertate religioasa din cadrul Conventiei Baptiste de Sud, organizatia cea mai numeroasa de biserici baptiste din America. In prezent Russell Moore este decanul scolii de teologie a Conventiei Baptiste de Sud, cunoscuta sub denumirea Southern Baptist Theological Seminary. In cursul anului trecut, Russell Moore a publicat un articol si in revista Crestinul Azi cu ocazia sarbatorii Invierii Domnului.

Russell Moore, in varsta de 41 de ani va fi cel de-al optulea presedinte al entitatii care face parte din Conventia Baptista de Sud si va fi insarcinat cu rezolvarea chestiunilor de ordin moral sau cu rezolvarea situatiilor legate de libertatea religioasa. In trecut, Russell Moore a detinut si functii guvernamentale, a fost implicat in lucrarea pastorala si de pregatire a lucratorilor in cadrul seminarului si este un binecunoscut comentator pe probleme de etica, teologie si cultura din perspectiva evanghelica. 

„Sunt onorat si smerit de faptul ca am fost solicitat sa slujesc in calitate de Presedinte al ERLC din cadrul Conventiei Baptiste de Sud” a spus Moore. „Ma rog ca harul lui Dumnezeu sa calauzeasca ERLC pentru a fi un catalizator intre agenda Imparatiei lui Hristos si diferitele culturi ale congregațiilor locale de dragul misiunii Evangheliei în lume.”

Alegerea lui Moore este abia cea de-a doua alegere a unui președinte ERLC în ultimii 25 de ani. El îl va înlocui pe Richard Land care se va retrage după ce a condus timp de 25 de ani aceasta entitate. Noile responsabilitati ale lui Moore vor incepe la 1 iunie, iar la aceeasi data, Land va deveni presedinte emerit.

Moore a slujit ca decan al facultatii de teologie si apoi vice presedinte incepand cu 2004 la Seminarul Teologic din Louisville Kentucky dupa ce in 2001 s-a alaturat corpului profesoral ca titular al postului de Teologie si etica crestina. Intre 2008 si 2012 a slujit ca pastor la Highview Baptist Church, iar in timpul studentiei a fost pastor asociat la Bay Vista Baptist Church. Inainte de a merge la seminar, Moore a slujit timp de patru ani ca ajutor al congressman-ului democrat de Mississippi, Gene Taylor. Russell Moore este casatorit si este tatal a cinci baieti. El este o voce pro-adoptie in miscarea americana care promoveaza adoptiile.

Albert Mohler Jr., a spus despre alegerea sa că aceasta  va

„fi o voce clara pe care membrii Conventiei Baptiste de Sud o vor urma, iar lumea seculara o va respecta… Cei de la Southern Baptist Theological Seminary ii vor simti lipsa, dar in acelasi timp felicita Conventia Baptista de Sud pentru inteleapta decizie. Russel Moore a fost facut pentru aceasta positie de lider si pentru aceasta vreme.”

Alte personalitati evanghelice americane, printre care Frank Page, Presedintele in exercitiu al Conventiei Baptiste de Sud si cunoscutul pastor Rick Warren au apreciat faptul ca Russell Moore se alatura echipei de conducere a Conventiei Baptiste de Sud.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.