0

Conferinta Federatiei Baptiste Europene impotriva traficului de persoane

EBFlogo2003Conferinta Federatiei Europene Baptiste impotriva traficului de persoane a avut loc la Sabadell Baptist Church din Spania si a reunit baptistii implicati in slujirea printre cei care sunt exploatati sau sunt in pericol sa fie exploatati de alte persoane.

Au participat 50 de oameni din 15 tari, iar unul dintre subiectele intalnirii a purtat titlul „Co-lucratori cu Dumnezeu” si a fost primul pas in vederea constituirii unei retele impotriva traficului de persoane. Scopul acestei retele este sa ajute bisericile sa devina constiente de pericolul exploatarii de persoane si sa le ofere uneltele necesare pentru a putea ajuta persoanele aflate in aceste situatii. 

La conferinta au participat vorbitori din Italia, Romania, Ucraina, Bulgaria si Spania care au prezentat detalii semnificative cu privire la acest fenomen in tarile de bastina. Un punct aparte l-au constituit prezentarile venite din partea Ucrainei si Bulgariei care au atras in mod specific atentia asupra faptului ca in mod frecvent persoanele de etnie rroma cad in plasa traficantilor datorita saraciei si a lipsei de educatie.

Sven-Gunnar Lidén din Suedia si totodata coordonatorul Retelei Anti-Trafic a fost incurajat de numarul de participanti si de progresele facute. „Provocarea pentru aceasta conferinta a fost cum sa se realizeze cooperarea intre Est si Vest, iar in urma descrierilor facute se pare ca sunt semnale pozitive si organizatii care lucreaza pentru schimbarea situatiei actuale in sensul de a ajuta oamenii aflati in situatii de risc.”

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.