0

Expoziție pentru sprijinirea soldaților și a familiilor acestora aflate în criză

soldatiDepartamentul de asistență religioasă a organizației Fort Campbell a găzduit o expoziție pentru a familiariza comunitatea creștină cu cele 571 de programe de asistență pe care baza militară le oferă pentru a ajuta soldații și familiile acestora aflate în stare de criză.

Liderii care s-au ocupat de organizarea acestei expoziții au fost de părere că armata și comunitatea creștină pot lucra împreună pentru îmbunătățirea vieții soldaților, veteranilor și a familiilor acestora.

Soldații care se întorc de pe câmpul de luptă se confruntă cu multe probleme însă în prim plan stau tulburările de presiune post traumatice, lezările traumatice ale creierului,  tensiunile cauzate de mediul de luptă, infidelitatea conjugală și pornografia. Aceste probleme îi determină pe mulți să comită suicid.

Joe Varney, manager al prevenirii suicidului din cadrul organizației Fort Campbell spune că unitatea și sănătatea familială este crucială pentru reintegrarea cu succes a soldatului în viața civilă. 70% din cazurile de suicid sunt legate de relații eșuate. În 2012, 321 de soldați au comis suicid, doar 181 dintre aceștia erau membri în serviciul militar activ.

Comunitatea creștină poate asigura un context neamenințător în care soldații și membrii familiei pot discuta problemele lor și, la nevoie, să îi supună pe cei care vor unor programe militare pentru a dispune de mai mult ajutor.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.