0

Recital unic de colinde in istoria C.N. ”Arany Janos”

Siteuri-crestineSpiritul bucuriei Nașterii Domnului a îmbrăcat în haine de sărbătoare tânăra generație din Salonta. Mai emoționați ca niciodată, miercuri seară, în Sala mare a Casei de Cultură, sute de părinți, profesori și elevi de la Colegiul Național ”Arany Janos” au colindat cu voci scăldate în lacrimi venirea în lume a Mântuitorului Născut din Dumnezeu și Preacurata Maria.

Spectacolul extraordinar ”Colinde, colinde… e vremea colindelor!” a strâns laolaltă bobocii din cilclul primar, grupurile de colindători din clasele de gimnaziu și talentații artiști liceeni din colegiul românesc. Au completat minunatul tablou de Seară Sfântă de Crăciun grupul de elevi al Școlii din Micherechi (Ungaria), coordonați de dirijorul Bisericii baptiste din localitate și elevii din clasele de la învățământul special din Salonta, îndrumați de Gherdan Ramona și Camelia Popovici.

În debutul spectacolului, imaginat ca un moment feeric de iarnă autentică bihoreană, pus în scenă de trupa de actori amatori ai colegiului, și-au scuturat clopoțeii cei mai mici colindători, încurajați de doamna învățătoare Marioara Herpuț.

Programul a continuat cu un recital unic de cântece sacre în intrepretarea elevilor din ciclul primar și gimnazial coordonați de bibliotecara Dorina Popescu, completat cu urări de sănătate, prosperitate și noroc-în-toate aduse în sunetul buhaiului cu Plugușor de elevii domnului învățător Florea Sălăgean. Într-un recital de excepție, sub vibrația diapazonului profesoarei de muzică Nagy Judit Noemi, în fața scenei marcată de viziunea profesorului de desen Buzgo Alexandru, finalul spectacolului a reunit corurile mixte ale tuturor elevilor salontani.

Printre artizanii acestui Concert de colinde, la care invitat special a fost Moș Crăciun cu daruri multe, ascunși de blitzul presei în spatele cortinei, s-au mai numărat profesorii de religie ortodoxă Alin Țig și Marian Rad, precum și profesorul de religie baptistă Petrică Vasile Creț, alături de profesoarele Zoe Nagy și Dana Canahai, directoarele C.N. ”Arany Janos” Salonta. ”Sfintele Sărbători ale Crăciunului și Noul An 2013 să vă aducă sănătate, prosperitate și renașterea speranțelor de mai bine alături de minunații dumneavoastră copii!” –  a fost salutul de despărțire în vacanța de iarnă al prof. Zoe Nagy.

Sorin Petrache

 

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.