1

Olimpiada biblica

Într-o zi însorită de august, în mijlocul creaţiei lui Dumnezeu, într-un loc minunat, la Dunavăţu de Jos, în frumoasa Deltă a Dunării, la Tabăra creştina „Raza Soarelui” au sosit 32 de copii din toate zonele ţării. Acestia au fost  însoţiţi de învăţătorii lor şi pregătiţi ca în săptămâna 13-18  august să susţină faza naţională a concursului Olimpiadei Biblice din 2012. Concursul este organizat de către Departamentul  Invatatorilor de Scoala Duminicala  pentru  copii al Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România, ajuns deja la a unsprezecea ediţie.

                În ziua de miercuri, cu multe emoţii, copiii au susţinut testul cunoştinţelor biblice. Anul acesta au avut de citit Genesa, Deuteronomul, Psalmul 119, Eclesiastul, Ioel, Matei, 2 Corinteni, 1 şi 2 Petru, iar de  studiat Genesa, Psalmul 119 şi Matei.
                Odată descatuşaţi de povara concursului, copii şi învăţători, am petrecut clipe de neuitat,  atât prin activităţile din tabăra ( inchinare, rugăciune, jocuri, părtăşie ), dar mai ales prin ineditele momente petrecute în Delta Dunării ( excursia cu şalupele la Marea Neagră, vâslitul pe canalele Deltei, pescuitul )
                Copiii s-au bucurat să vadă că osteneala lor n-a fost zadarnică, fiind recompensaţi substanţial pentru straduinţa lor de a învăţa Cuvântul lui Dumnezeu. Cei mai buni dintre ei au fost:

clasele 2-4
loc
Nume
Biserica
Comunitatea
1
TIMOFTI ELISABETA
FALTICENI
SUCEAVA
2
MARUSCA TITUS
NR 11 CLUJ NAPOCA
CLUJ
3
CIURAS DANIELA
EMANUEL TIMISOARA
TIMISOARA
4
CIRSTESCU ANDREEA
BIRCII SCORNICESTI
OLTENIA
5
BIRTAR IOAN MIHAI
BIS. BAPT. ROMANA BRASOV.
SIBIU
cl 5-6
loc
Nume
Biserica
Comunitatea
1
ONUTE VANESA
MARANATA HUNEDOARA
HUNEDOARA
2
MURESAN PATRICIA
NR 11 CLUJ NAPOCA
CLUJ
3
MIHAIU FILIP ANDREAS
MARANATHA NAVODARI
CONSTANTA
4
PANDELEA NAOMI LAVINIA
EMANUEL VALEA BOUREI
SUCEAVA
5
STEFAN ANA DEBORA
BIRCII SCORNICESTI
OLTENIA
clasele 7-8
loc
Nume
Biserica
Comunitatea
1
CIUPE SARON
MARANATA HUNEDOARA
HUNEDOARA
2
FRUNZA STEFAN
IASI
SUCEAVA
3
GAVRILOVICI ESTERA
SF TREIME CARANSEBES
CARAS SEVERIN
4
MARUSCA TABITA CORA
NR. 11 CLUJ NAPOCA
CLUJ
5
CIOCU FLAVIUS
EMANUEL TIMISOARA
TIMISOARA
 
                Pentru aceştia si pentru alţi copii munca nu s-a terminat. Ei s-au hotărât să înceapă chiar de acum să citească şi să studieze cărţile pentru noua ediţie a Olimpiadei. Acestea sunt:
                                    De studiat:  Exodul, Marcu, 1Corinteni.
      De citit: Ieremia, Plangerile lui Ieremia, Obadia, Hagai, Efeseni;
                Rugăciunea noastră este să vedem tot mai mulţi copii implicaţi în citirea si studierea Cuvântului lui Dumnezeu, Olimpiada biblică dorind să fie o unealtă în acest sens.
                Mulţumim Bisericilor, Comunităţilor şi persoanelor care au sprijinit financiar cheltuielile copiilor legate de transport, cazare, precum şi a premiilor substanţiale.
                Mulţumim Domnului pentru săptămâna petecută în prezenţa Lui, pentru dorinţa copiilor de a studia Cuvântul lui Dumnezeu, precum si pentru dedicarea părinţilor şi învăţătorilor care i-au pregătit.
 
Coordonator Departament
Vio Tîrziu

 

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.