0

SALONTA: MUZICA CREȘTINĂ PRIMEȘTE MEDALIA ORAȘULUI

Orchestra de Mandoline EuroStrings a tinerilor creștini din Salonta a atins corzile sensibile din sufletul primarului Török László. Șeful Executivului local salontan a decis acordarea ”Medaliei Municipiului Salonta” orchestrei de muzică creștină a Bisericii Baptiste Betel, păstorită de Aurel Galchiș și Florin Cociubei. ”Este cea mai înaltă distincție pe care orașul Salonta o acordă cetățenilor care prin creativitatea lor, prin muncă susținută, inteligență, spirit artistic, dedicație și seriozitate devin ambasadorii de onoare ai Municipiului Salonta atât în țară cât și în străinătate”, ne-a declarat primarul în exercițiu Török László.

Plăcut impresionat de concertul extraordinar susținut de Orchestra de Mandoline EuroStrings la Casa de Cultură ”Zilahy Lajos”, cu prilejul Serviciului Divin anual al bisericilor reunite protestante și neoprotestante române, maghiare și rromă din Salonta, primarul Török László a dorit să mulțumească comunității baptiste pentru mesajul creștin de bună conviețuire. Miercuri, 30 mai, primarul în exercițiu s-a întâlnit cu o delegație a Bisericii Creștine Baptiste Betel din Salonta, prilej cu care anunțat decizia de a oferi  tinerilor orchestranți, dirijați de Teofil și Marika Marișcaș, Medalia de Onoare a Municipiului Salonta.

”Mulțumim Bunului Dumnezeu care, și cu acest prilej, folosindu-se de oamenii de bună-credință din Primăria Salonta și, în mod special, de primarul Török László, ne-a binecuvântat munca, dăruirea și perseverența prin acest gest inimos, ne-a declarat Florin Cociubei, pastorul Bisericii Baptiste Betel din Salonta. Medalia de Onoare a Orașului Salonta reprezintă pentru orchestra noastră confirmarea bucuriei cu care salontanii primesc Evanghelia Domnului Isus Hristos prin muzica creștină. Alături de Biserica Baptistă Emanuel din Tinca, păstrorită de fratele Dorin Simu, Misiunea creștină de Evanghelizare a Orchestrei de Mandoline Eurostrings din Salonta și-a propus ca în fiecare an să răspândească Evanghelia în România și Europa prin cântări de mandoline. Anul acesta am dus Vestea cea Bună a Evangheliei Domnului Isus Hristos în orașele Timișoara, Cluj Napoca și în zona de est a Ungariei iar în această vară, cu ajutorul lui Dumnezeu, Îl vom sluji pe Domnul nostru Isus Hristos prin noi concerte în Arad, Micherechi și în alte localități. Medalia de Onoare a orașului reprezintă o binecuvântare pe care Dumnezeu ne-o trimite prin inima primarului Török László, o recunoaștere și, totodată, o responsabilizare a misiunii noastre creștine”.

”Renumitul om de cultură francez, Victor Hugo, după decenii de experiențe artistice ca poet, dramaturg, romacier, pictor, senator și academician, a definit superlativul diplomației printr-o frază memorabilă: Muzica exprimă ceea ce nu poate fi spus și despre ce e imposibil a tăcea. Altfel spus, oamenii de cultură sunt cei mai eficienți și rafinați ambasadori ai unei comunități. Când vorbim despre Orchestra de Mandoline EuroStrings din Salonta, despre mesajul creștin al artei muzicale, despre comuniunea româno-maghiară din interiorul acestei orchestre, diplomația astfel definită atinge superlativul. Prin Orchestra de Mandoline EuroStrings, tinerii talentați din Salonta fac cunoscut orașul nostru în Timișoara, Deva, Cluj, Sălaj, Arad, Dolj, în localități din Ungaria și Italia. Acesta este motivul pentru care consider că modesta noastră recunoaștere prin acordarea Medaliei de Onoare a orașului reprezintă începutul unei colaborări de durată, în slujba lui Dumnezeu și în folosul comunității muncipiului Salonta”, a ținut să precizeze primarul Török László.

Duminică, 3 iunie, în cadrul festivităților dedicate Zilelor Salontane 2012, de la ora 18:30, pe scena amenajată în piața agroalimentară, Orchestra de mandoline EuroStrings a tinerilor din Salonta și Tinca va susține un concert de muzică creștină închinat Sărbătorii Rusaliilor (Coborârea Duhului Sfânt). În deschiderea concertului, primarul Török László va înmâna pastorului Bisericii Baptiste Betel și dirijorului orchestrei placheta cu Medalia de Onoare.

Sorin PETRACHE


Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.