0

Proiectul Ruth: 20 de ani de la înființare

Click pe imagini pentru a vedea galeria!

Implicarea socială a bisericii creștine în perioada contemporană este titlul conferinței organizată de Proiectul Ruth cu ocazia celebrării a douăzeci de ani de existență.

 

Prof. Dr. Otniel Ioan Bunaciu, decan, Facultatea de Teologie Baptistă, Universitatea din București și președinte, Fundația Providența a prezentat istoria proiectului Ruth care a început în urmă cu douăzeci de ani în contextul foarte volatil al anilor ’90. Practic, ideea de a porni la drum cu un astfel de proiect este legată și de modul în care este perceput Dumnezeu de către credincioșii secolului 21. Astfel, un Dumnezeu dinamic, activ, dornic de a avea părtășie cu creatura sa, omul nu poate inspira celor dornici decât dorința de a se asemăna cu El inclusiv în ceea ce privește dinamismul, implicarea socială și dorința de a sprijini categoriile defavorizate social.

Prof. Dr. Daniel Barbu, Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București a răspuns unei întrebări extrem de actuale în contextul socio-economic contemporan: Este ceva ce pot face credincioșii mai bine doar pentru că sunt creștini? Pentru a-și lămuri ascultătorii, Prof Dr. Daniel Barbu a făcut o scurtă incursiune în istoria recentă a mișcărilor protestante cu precădere în viața comunității baptiste. distinsul vorbitor a trecut în revistă și un scurt istoric al preocupărilor sociale ale credincioșilor protestanți. Motivul pentru care demersul credincioșilor poate fi net superior este datorat așteptării escatologice prezente în aceste comunități.

 

Conf. Dr. Daniel Mariș, rector, Institutul Teologic Baptist București a prezentat un material despre rolul profetului de mediator între un public ostil, indiferent și un Dumnezeu sfânt. Chremarea pentru credincioșii de azi este de a fi oameni ai Cuvântului, oameni care întrupează realitățile vieții de credință într-un mod palpabil pentru oamenii secolului nostru.

 

Gunnar Bremer, German Baptist Aid, Uniunea Baptistă din Germania a prezentat un context socio-istoric al vremurilor descrise de evanghelistul Matei în capitolul 4 al evangheliei cu același nume și contextul european contemporan în care oameni de diferite etnii sau care provin din diferite culturi au nevoie de sprijinul bisericii locale pentru împlinirea nevoilor imediate de supraviețuire.

 

Evenimentul s-a întins pe trei zile, iar organizatorii au prezentat în cursul acestor zile mărturii ale lucrării lui Dumnezeu în viața comunității locale. Au mai participat în calitate de invitați și Dr. Daniel Vestal, președinte al Cooperative Baptist Fellowship, Statele Unite ale Americii, Dr. Corneliu Boingeanu Președinte al Comunității Baptiste București, Dr. Sorin Bădrăgan, Secretarul Comunității Baptiste București, Dr. Tony Twist Președinte TCM Institute, precum și reprezentanți ai mass-media locală și centrală.

 

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.