0

Chuck Colson, influent lider evanghelic a incetat din viata la varsta de 80 de ani

Charles Colson, fost consilier prezidențial în administrația Nixon a încetat din viață la vârsta de 80 de ani în urma unor complicații datorate unei hemoragii craniene. Colson a devenit cunoscut de-a lungul timpului în special după convertirea sa din închisoare. Colson este descris de cei care l-au cunoscut în perioada 1969 – 1973 ca un băutor notoriu și un fumător înrăit. Din punct de vedere politic a fost descris ca un lider agresiv care și-a intimidat adversarii. După convertirea care a avut loc în timpul celor 7 luni de detenție datorate implicării în scandalul Watergate, viața lui Colson ia o intorsătură diferită devenind unul dintre liderii evanghelici ai anilor 1970 – 2000. Cea mai evidentă lucrare a sa este Prison Fellowship, organizație care se ocupă cu consilierea spirituală a persoanelor aflate în centre de detenție. Colson nu este străin nici de dialogul interconfesional și nici de susținerea implicării politice a evanghelicilor.

Timothy George, Decan la Beeson Divinity School de la Samford University spune despre Chuck Colson că este un reprezentant al harului lui Dumnezeu, unul dintre cei mai remarcabili în zilele noastre.

O descriere detaliată a implicării în viața polis-ului și o biografie actualizată poate fi citită în paginile Christianity Today.

 

___

r.o.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.