0

Cronica unei zile binecuvântate: Conferinţa Pastorală Craiova

La invitaţia Bisericilor Creştine Baptiste din Craiova pe 18 februarie a.c. a avut loc Conferinţa pastorală cu tema: Încurajare şi Îmbărbătare pentru o slujire mai bună. Biserica Creștină Baptistă Alfa şi Omega din Craiova a fost gazda evenimentului la care au participat 74 de pastori, misionari şi lucrători laici din 35 de biserici din Comunitatea Oltenia. Conferinţa a durat puţin peste 5 ore.

Fraţii care au slujit din Cuvânt, pentru motivare și încurajare, au fost Beniamin Costea, pastor Biserica Harul Arad, şi Marius Birgean, pastor Biserica Emanuel Timişoara. De asemenea a fost prezent şi fratele Dan Maleş, pastor Biserica Emanuel Timişoara, care a chemat slujitorii la o rededicare în slujirea Domnului.

Învăţătura a fost de o înaltă ţinută doctrinară, în conformitate cu Sfintele Scripturi şi relevantă pentru slujirea la care Domnul ne-a chemat pe fiecare. Fratele Beni Costea a avut două sesiuni despre Apologetica slujirii autentice, bazat pe o privire de ansamblu asupra 2 Corinteni, şi Energizarea slujirii, din 2 Corinteni 4. Iar fratele Marius Birgean a avut o sesiune despre Predicarea biblică: o lucrare care pretinde toată pasiunea predicatorului, bazat pe textul din 1 Timotei 4:10-16. Mesajele fraţilor au reafirmat chemarea Domnului la slujire, jertfa slujitorului pentru a împlini chemarea primită precum şi lăsarea rezultatelor în seama lui Dumnezeu. Slujitorul este chemat şi trimis să proclame Cuvântul, restul fiind acţiunea Duhului Sfânt. Fraţii au fost încurajaţi să nu cadă de oboseală, indiferent de problemele care inevitabil vor apărea, aceast îndemn devenind şi un laitmotiv al conferinţei. De asemenea, am înţeles cu toţii că nu putem fi celebri şi noi şi Dumnezeu. Dacă vrem ca Dumnezeu să fie celebru, noi suntem datori să slujim în anonimat împlinit planul lui Dumnezeu acolo unde ne-a aşezat.

Slujitorii Domnului au plecat motivaţi, îmbărbătaţi şi încurajaţi pentru slujire. Din impresiile multora dintre participanți, credem că această Conferință și-a atins scopul.

Mulţumind Domnului şi fraţilor vorbitori, cu bucuria unor inimi pline de recunoştinţă şi conștienți de chemarea la o slujire autentică, declarăm ca toată slava să fie a Domnului (Soli Deo Gloria)!

 

Au consemnat,

Bogdan Emanuel Răduţ și

Pastor, Constantin Burlacu

28 februarie 2012

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.