0

Liderii Aliantei Mondiale Baptiste (BWA) si ai Conventiei Baptiste de Sud (SBC) s-au intalnit


Liderii Aliantei Mondiale Baptiste (BWA) si ai Conventiei Baptiste de Sud (SBC) au avut o intalnire oficiala pe 19 decembrie 2011. Intalnirea este rezultatul deciziei din Aprilie 2004 in urma careia ambele grupuri urmau sa se intalneasca cel putin o data pe an pentru a avea un dialog.

Pentru a onora decizia din 2004, Comnmitetul Executiv al Aliantei Mondiale Baptiste l-a imputernicit pe Secretarul General al Aliantei, Neville Callam sa scrie Conventiei Baptiste de Sud si sa solicite o intalnire. In urma raspunsului pozitiv s-a decis organizarea intalnirii pe 19 decembrie la birourile Conventiei Baptiste de Sud din Nashville, Tennessee.

Intalnirea a fost una cordiala, deschisa si respectuoasa. S-a cazut de comun acord asupra faptului ca intalnirea si discutia era necesara, nu doar datorita  deciziei din 2004, ci si datorita chemarii crestinilor de a trai in pace cu toti.

S-a remarcat faptul ca in ciuda retragerii Conventiei Baptiste de Sud din cadrul Aliantei Mondiale Baptiste in anul 2004, un numar semnificativ de membri din bisericile care colaboreaza cu Conventia Baptista de Sud, slujesc si in cadrul Aliantei Mondiale Baptiste, aici incluzand functii in Condiliul General, dar si in comisiile de studiu.

Liderii celor doua organizatii au hotarat sa continue sa mentina canalele de comunicare deschise si sa ofere invitatii fratesti la intalnirile reciproce din cadrul fiecarei organizatii.

Din partea Aliantei Mondiale Baptiste au participat John Upton, Presedinte, Neville Callam, Secretar general, George Bullard, Secretar general al North American Baptist Fellowship, si Sam Chaise, Secretar general al Canadian Baptist Ministries.

Reprezentantii din partea Conventiei Baptiste de Sud au fost Bryant Wright, Presedinte, Frank Page, Presedinte al Comitetului Executiv; Albert Mohler, Presedinte al Southern Baptist Theological Seminary si Paige Patterson, Presedinte al  Southwestern Baptist Theological Seminary.

____

Ruben Ologeanu

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.