0

Imagini ale Crăciunului la Timisoara

Vineri, sâmbătă şi duminică, 9, 10 şi 11 decembrie, dumbrăviţenii au trăit pe viu atmosfera satului Betleem din urmă cu 2000 de ani. Asociaţia „Totul pentru Hristos” şi Biserica Baptistă „Vox Domini” Timişoara au organizat evenimentul „Povestea Naşterii Mântuitorului”, pentru prima dată în afara Timişoarei, în parcul central din Dumbrăviţa. Cei peste 100 de voluntari au încropit printre vilele de lângă Timişoara un adevărat sătuc antic, cu soldaţi romani, cu un Irod, cu animale şi căsuţe.

În cele trei zile, de la orele 17, 18, 19 şi 20, cei prezenţi au putut urmări o scenetă prin care voluntarii evenimentului au redat întâmplările şi emiţiile din urmă cu aproximativ 2000 de ani, de la momentul naşterii lui Isus. Copiii s-au jucat şi ei în voie, într-un loc special amenajat pentru ei, şi au asistat la o scenetă pregătiră pentru ei, în timp ce părinţii au putut degusta ceai fierbinte şi cozonac.

Totul a costat aproximativ 30.000 de lei, bani proveniţi de la Biserica Baptistă „Vox Domini” şi din donaţii, fără să se pună la socoteală şi transportul materialelor şi logistica deja existente. De asemenea, autorităţile locale din Dumbrăviţa au sprijinit demersul prin acordarea autorozaţiilor necesare.

Dacă dumbrăviţenii şi-au amintit adevărata semnificaţie a Crăciunului, dincolo de aspectele materiale ale acesteia, la sfârşitul săptămânii în curs este rândul timişorenilor să se bucure de Povestea Naşterii Mântuitorului. Pentru al patrulea an consecutiv, sătucul Betleem va fi construit în curtea Centrului Creştin Metanoia, de pe Calea Torontalului, nr. 61. Şi aici, organizatorii vor construi cabane care să înfăţişeze ieslea în care s-a născut pruncul Isus, palatul lui Irod, staule pentru animale, dar şi un spaţiu destinat copiilor. Invitaţii vor întâlni personaje care au trăit în vremea respectivă: mama lui Isus, Iosif, pruncul Isus, soldaţi romani, iar costumele, decorurile, colindele, şi mesajul de Crăciun vor întregi atmosfera.

La fel ca la Dumbrăviţa, intrarea la eveniment va fi gratuită.

Sursa

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.