Praga – În cadrul unei întâlniri a liderilor Federaţiei Baptiste Europene (EBF), ce a avut loc în data de 5 decembrie 2011 la Praga, Hans Guderian, preşedintele EBF, a susţinut faptul că bisericile din Europa, care sunt reprezentate dincolo de graniţele naţionale, sunt împreună responsabile pentru succesul Europei.

Federaţia Baptistă Europeană cuprinde 57 de Uniuni Baptiste, cu un total de 850,000 de membri în Europa şi Orientul Apropiat. Toate aceste biserici trebuie să ia măsuri ca, dincolo de discuţiile despre crizele financiare şi economice, Europa să fie umplută cu viaţă. „Trebuie să ne reamintim reciproc cât de bună este Europa pentru noi”, a sugerat Guderian. Conştientizarea avantajelor interacţiunii transfrontaliere a fost pierdută. „Pacea, reconcilierea, comunitatea – acestea sunt valori importante, pentru care trebuie să luptăm continuu,” a notificat Guderian.

Preşedintele EBF a îndemnat la crearea unor parteneriate şi mai strânse între biserici, pentru ca acestea să ajungă să se cunoască mai bine. De asemenea, a susţinut faptul că ar fi de ajutor să se organizeze întâlniri internaţionale în timpul sărbătorilor astfel încât credincioşii să poată întrezării ceea ce face Dumnezeu în alte ţări: „Nu trebuie să lăsăm Europa doar pe mâinile politicienilor.”

Cu această ocazie Tony Peck, Secretarul General al EBF, a vorbit despre importanţa Seminarului Teologic Baptist Internaţional (IBTS) din Praga. Peck a afirmat că acest institut de formare al baptiştilor europeni este supus unui viitor nesigur având în vedere dificultăţile financiare.

Topics #Federatia Europeana Baptista