0

Alianța Mondială Baptistă lansează un îndemn la pace

 

În luna mai a acestui an, la Kingston – Jamaica, a avut loc International Ecumenical Peace Convocation (Convocarea Ecumenică Internaţională pentru Pace), întâlnire ce a avut tema: „Glorie lui Dumnezeu, pace pe pământ.”

 

La această convocare au luat parte aproximativ 1000 de delegaţi şi reprezentanţi din peste 100 de ţări. Printre delegaţi s-a numărat şi vicepreşedintele Alianţei Mondiale Baptiste (BWA), Burchell Taylor, care a declarat că întâlnirile au fost ţinute într-un context unde „proaspete ameninţări ale păcii…se iveau la orizont”, acest fapt a necesitat ca proclamarea păcii „să fie urmărită cu fermitate şi cu o reînnoită forţă.”

 

Convocarea a avut loc într-un cadru al conflictelor din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, şi din alte regiuni, conflicte ce au afectat şi credincioşi baptişti.

 

Baptiştii din Siria au anunţat că au fost afectaţi în mod nefavorabil de neliniştea din ţară. Mijloacele de trai ale baptiştilor au fost subminate din cauza reducerii activităţii comerciale. Şi baptiştii din Egipt sunt afectaţi de frământările recente existente în această ţară. Toate aceste situaţii ar trebui să ne facă pe noi, credincioşii baptişti, să ne pese de problema păcii, şi asta indiferent dacă sunt sau nu afectaţi baptiştii.

 

Încă de la al 5-lea Congres din 1934, BWA a promovat numeroase rezoluţii pe problema păcii. Ultimele rezoluţii de acest fel au fost promovate în Kuala Lampur, Malaezia, în luna iulie a.c., de către Consiliul General al BWA. Una dintre aceste rezoluţii „îndeamnă baptiştii din întreaga lume să lucreze şi să se roage pentru un deznodământ drept al conflictului dintre Israel şi Palestina” şi a reconfirmat credinţa baptistă „ca oamenii din toate religiile să trăiască în pace unii cu alţii în acelaşi spaţiu geografic.”

Cristina Bucur

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.