1

Conferinţa naţională de misiune a Departamentului de Misiune al UBR


În data de 7-8 Septembrie 2011 a avut loc Conferinţa naţională a consiliul naţional de misiune al UBR. La această întâlnire a fost prezent Preşedintele UBR, Vice-preşedintele cu Misiune în UBR, 7 preşedinţi de comunităţi, 7 vice-preşedinţi cu Misiune din comunităţile din ţară, coordonatorul cu misiunea al Departamentului de Misiune al UBR, un misionar ce lucrează în misiune externă şi alţi reprezentanţi cu misiunea din comunităţile baptiste din România.

S-au prezentat rapoartele de misiune ale comunităţilor ceea ce a oferit o imagine de ansamblu asupra slujirii baptiştilor din România. Se poate spune că elementele prezentate constituie o încurajare pentru lucrare dar în acelaşi timp ne motivează la o implicare şi mai mare în societatea în care trăim. 

De asemenea, au fost discutate proiectele curente de Misiune internă (Campania Naţională de citire a Bibliei şi Români pentur Români); proiecte misionare din ţările limotrofe şi diaspora (Serbia, Ucraina, Moldova, Bulgaria şi Turcia) şi proiectele de Misiune externă (Asia Centrală). Totodată, s-a discutat regulamentul specific de funcţionare al Departamenutului de Misiune al UBR ce urmează să fie redactat în formă finală şi distribuit celor interesaţi. Mai mult, au fost luate o serie de decizii în urma propunerilor şi a discutilor avute pe parcursul acestei întâlniri.

Decizile luate la această conferinţă de misiune sunt următoarele:

Redactarea unui chestionar ce urmează a fi completat pentru fiecare Biserică, în vederea formării unei baze de date de misiune
Regulamentul specific de misiune
Realizarea unui pagini de misiune şi resurse misionare ataşată la pagina de web a UBR
Organizarea unei conferinţe anuale naţionale de misiune şi organizarea de conferinţe de misiune regionale
Desemnarea unui bord de misiune la nivel naţional
Stabilirea unui fond de misiune destinat slujirii naţionale
Proiecte de misiune noi ce vor fi analizate în viitor pentru a fi adoptate la nivel naţional

Urmează ca pe viitor bordul de misiune ce va fi format să analizeze în continuare proiectele curente, să evalueze noile propuneri de proiecte şi să implementeze decizile luate.

Ne rugăm ca Dumnezeu să binecuvînteze decizile luate în acord cu voia Sa. Ne rugăm de asemnea ca El să continue lucrarea Misionară începută în   ţara noastră atât aici cât şi până la marginile pământului.

Alex Vlașin

 

 

 

 

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.