1

Evolutia mişcării islamice – o preocupare pentru baptişti

Credincioşii baptişti din Orientul Mijlociu şi din Africa de Nord se tem de o amploare a mişcării islamice care ar putea duce la înrăutăţirea condiţiilor lor de viaţă. Acest fapt a fost discutat cu ocazia conferinţei Federaţiei Baptiste Europene (EBF) ce a avut loc la Estal Educational Centre of the German Federation of Evangelical-Free Churches de lângă Berlin. La acest eveniment, pe lângă participanţi din Europa, au fost prezenţi şi persoane din ţări predominant musulmane ce au preferat să-şi păstreze anonimatul pentru a nu genera conflicte în ţările lor.

Subiectul principal dezbătut la această conferinţă a implicat şi misiunea printre musulmani. Secretarul General, Tony Peck, a prezentat un acord între creştinii şi musulmanii din Marea Britanie prin care ambele părţi acceptă schimburi de mărturie religioasă. Scopul este acela de a obţine acorduri similare şi în alte ţări din lume.

Michael Kisskalt, preşedintele Diviziei de Misiune şi Evanghelizare din cadrul EBF, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că până şi în Europa libertatea religioasă a baptiştilor este restricţionată în regiuni majoritar musulmane, cum ar fi Bosnia şi Herţegovina.

Printre activităţile incluse în programul conferinţei au avut loc şi vizite la congregaţii baptiste implicate activ în misiunea printre musulmani. O astfel de congregaţie este şi cea din Berlin-Wedding care şi-a organizat un program de parteneriate zonale ce includ oportunităţi educaţionale şi de pregătire pentru copii şi tineri de origine străină.

În cadrul unei recepţii oferită de câţiva delegaţi baptişti la parlamentul german, a avut loc şi o vizită la parlamentarul creştin-democrat, Frank Heinrich, membru în Comisia Drepturilor şi Ajutorării Umane. Acesta a promis susţinerea baptiştilor în lupta pentru dezvoltarea drepturilor umane şi în lupta pentru libertatea religioasă.

 

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.