În dimineaţa zilei de Crăciun, 25 de creştini au fost arestaţi de către guvernul iranian în Teheran şi în alte oraşe. Guvernul plănuia să mai pună în detenţie alţi şaisprezece creştini însă nu au reuşit să fie localizaţi. De asemenea, există unele rapoarte care susţin că autorităţile ar fi arestat peste 50 de credincioşi. Potrivit BBC Persian, Guvernatorul din Teheran a jurat că va aresta mai mulţi creştini.

Unul dintre cei deţinuţi a reuşit în dimineaţa arestării să transmită un mesaj telefonic mai multor prieteni prin care spunea: „Din păcate în dimineaţa acestei zile autorităţile au venit în casele noastre. Ne-au arestat pe noi şi pe alţi credincioşi. Vă cer să vă rugaţi pentru noi. Suntem siguri că Dumnezeu nu ne va lăsa şi nici nu ne va abandona vreodată. Dumnezeu să vă binecuvânteze. Îmi pare rău că vă dau o veste aşa rea de Crăciun, dar cred că Dumnezeu va face ceva pentru noi.”

După multe ore de interogări, unsprezece dintre cei arestaţi au fost eliberaţi. Ceilalţi paisprezece sunt încă în detenţie. Nici unuia dintre ei nu i-a fost permisă vreo reprezentanţă legală şi li s-au interzis vizitele din partea familiilor.

Guvernul nu a eliberat nici un document scris care să justifice arestul şi nici nu a fost pronunţată vreo acuzaţie, însă este clar faptul că motivaţiile au fost unele religioase, şi anume credinţa activă a acestor creştini.

Topics #craciun #iran #persecutii