5

Scrisoarea pastorală a Consiliului Uniunii

Consiliul Uniunii Bisericilor Baptiste din România
Mesaj pastoral privind starea de criză din țara noastră și consecințele acesteia
București, 19 Octombrie 2010

Membrii Consiliului Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România, întrunit la București în sesiunea de toamnă a anului 2010 adresează bisericilor și credincioșilor un mesaj pastoral în legătură cu situația de criză din țară și consecințele acesteia.

Considerăm că prezenta criză își are rădăcinile, în principal, în criza morală și spirituală care cuprinde țara noastră și lumea în care trăim. Individualismul, egoismul și materialismul caută să înlocuiască credința în Dumnezeu, valorile întrupate în viața și învățătura Domnului Isus Hristos și să diminueze sensibilitatea față de conștiința care este cercetată de Duhul Sfânt.

Având în vedere efectele crizei asupra persoanelor celor mai expuse în societatea noastră: cei în vârstă, cei care suferă din cauza bolilor, copiii, persoanele cu handicap, orfanii, săracii, refugiații, Consiliul Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România îndeamnă credincioșii ca, în primul rând, să aducă această situație în rugăciunile lor înaintea lui Dumnezeu. În același timp, comunitățile de credincioși sunt rugate să își sporească activitățile caritabile și preocuparea de a-i susține pe cei în nevoi și de a-i mângâia pe cei în suferință.

Voi sunteți lumina lumii… Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune și să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. (Evanghelia după Matei 5:14, 16)

Îndemnăm pe toți cei care au fost încredințați cu conducerea țării să ia în considerare valorile creștine promovate în învățătura Sfintelor Scripturi cum sunt: sanctitatea vieții umane, demnitatea persoanei, libertatea de conștiință, responsabilitatea reciprocă în cadrul comunității umane, etc. Ca cetățeni creștini, într-o țară care se declară a fi creștină, suntem conștienți de faptul că pe lângă eforturile de solidaritate umană pe care le solicită aceste vremuri grele este nevoie și de ajutorul lui Dumnezeu. Ne rugăm ca Dumnezeu să dea înțelepciune conducătorilor țării pentru ca soluțiile adoptate în această perioadă de criză să fie și expresii ale iubirii și milei creștine și să demonstreze grija pentru cei expuși cel mai mult la efectele situației economice.

Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceți rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii, pentru împărați și pentru toți cei ce sunt înălțați în dregătorii ca să putem duce astfel o viață pașnică și liniștită, cu toată evlavia și cu toată cinstea. (Prima Epistolă către Timotei 2:1,2)

Considerăm că deși situația de față este dificilă, în calitate de credincioși nu trebuie să ne pierdem speranța în Dumnezeu și credința în puterea Lui de a influența mersul vremurilor. Acest context poate constitui un moment de reflecție asupra parcursului societății noastre din ultimii ani și o oportunitate de întoarcere la Dumnezeu, de reafirmare a credinței în Isus Hristos și a speranței aduse prin învierea Sa. Ne rugăm ca pocăința și încrederea în Dumnezeu să aducă pentru țara noastră vremuri de înviorare spirituală, de consolidare morală și de solidaritate umană cu ajutorul cărora să găsim resursele necesare ca să depășim acest context amenințător.

Și pacea lui Dumnezeu, care întrecere orice pricepere vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus. (Epistola către Filipeni 4:7)

Consiliul Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România

Revista Crestinul Azi

5 Comments

  1. Stimati domni,
    Va felicit ca apartineti unei Biserici care, mai ales in aceste vremuri grele, apara Omul si demnitatea umana.
    Eu sunt un membru al Bisericii Ortodoxe si sufar pentru slugarnicia ierarhilor nostri fata de politicieni pentru ca, din nefericire, pun banul oferit de acestia deasupra misiunii lor crestine.
    Nu pot decat sa va invidiez Biserica Dvs.(nu cu rautate, ci cu admiratie la fel cum admir, din aceleasi motive, si Biserica Romana Unita cu Roma.
    Adrian Cris, Oradea
    BIHORMEDIA.RO

  2. Ma bucur ca Uniunea are astfel de mesaj catre credinciosii din Romania. In astfel de vremuri avem nevoie mai mult ca oricand de Dumnezeu.
    Dumnezeu sa binecuvanteze Biserica din Romania.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.