0

Biserica Baptistă din Ploiești la cea de-a 85-a aniversare

img_7568Într-o atmosferă de sărbătoare, credincioșii Bisericii Baptiste Emanuel din Ploiești au celebrat, alături de prieteni, invitați și foști membri cea de-a 85-a aniversare. A fost evocată istoria Bisericii care a trecut în decursul anilor prin numeroase încercări de la înființarea ei și până în prezent.

Toate cele trei perioade sub care a funcționat a venit cu propriile provocări cărora membrii bisericii au fost nevoiți să le facă față cu putere și credința în Dumnezeul care poate aduce biruința. Astfel, odată cu închiderea locașului de închinare din timpul regimului antonescian credincioșii au continuat să se adune în diferite locații pentru a se ruga și pentru a învăța din Cuvânt. De asemenea, odată cu instaurarea regimului comunist, credincioșii au fost nevoiți s înfrunte alt gen de opreliști menite să îi îndepărteze de Dumnezeu. În cele din urmă, după 1990, odată cu libertatea religioasă, încercările nu au încetat să apară. Ele au continuat fiind însă de altă factură.

A fost evocată lucrarea foștilor slujitori ai bisericii și s-a citit un scurt istoric în care s-a putut observa felul în care Dumnezeu își călăuzește copiii. Mesajul de încurajare a fost rostit de Președintele Uniunii Bisericilor Baptiste din România, Dr. Otniel Bunaciu, prezent la eveniment. Au mai fost prezenți, alături de pastorul bisericii locale, Irinel Cazacu, și alți invitați printre care amintim: Elisei Pecheanu, – pastor la Biserica Nădejdea București și Vasile Ion de la Biserica Baptistă din Câmpina. Nu au lipsit nici cuvintele de salut transmite bisericii de cei care din diferite motive nu au putut ajunge la sărbătoare.

Sărbătoarea bisericii a fost susținută de cor, tineri și orchestra de mandoline. Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul întregii zile în Biserica Baptistă Emanuel din Ploiești.

Click pe imagine pentru a vedea mai multe instantanee de la eveniment

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.