Clarence Goodson este unul dintre apărătorii echipei de fotbal a Americii participantă la Cupa Mondială.

Crescut în Alexandria,Va., într-o familie cu valori creştine puternice Goodson a cunoscut încă de la o vârstă fragedă diferenţa dintre bine şi rău şi a fost implicat în mod activ în biserica sa locală. A fost puternic influenţat de părinţii săi, ei fiind aceia care au pus fundamentul credinţei sale în Hristos.

Toată viaţa lui a visat să devină un jucător de fotbal profesionist, astfel s-a înscris la Olympic Development Program (ODP) dar a fost eliminat din echipa locală – etapa cea mai joasă a ligii. Deşi descurajat că visele sale s-ar putea să nu se împlinească niciodată, Goodson a ştiut că Dumnezeu este credincios. Astăzi el face parte din echipa de fotbal IK Start din Norvegia.

„Cred că Dumnezeu răsplăteşte credincioşia. Dacă suntem ascultători şi Îl urmăm pe Hristos cu mintea, trupul şi sufletul nostru întreg vom primi ceea ce îşi doreşte inima noastră. Asta nu înseamnă că poţi avea orice îţi doreşti, dar dacă este în planul lui Dumnezeu pentru viaţa ta, vei primi bucurie deplină. Sunt foarte mândru să spun că astăzi, prin muncă grea şi punându-mi încrederea în Isus Hristos, sunt singura persoană din acele testări ale ODP care a ajuns în echipa naţională a Americii. Uneori credem că lucrurile sunt cât se poate de rele, însă Hristos are un plan mai măreţ stabilit pentru fiecare dintre noi,” a declarat Goodson.

Deşi este fotbalist, viaţa lui nu este una luxoasă, fără exagerări– financiare sau din alte puncte de vedere, cu maşini şi mese îmbelşugate în fiecare zi, aşa cum mulţi fani cred despre viaţa sportivilor profesionişti. „Ca şi sportiv, există multe tentaţii pe care o persoană normală, obişnuită, poate nu le experimentează,” a spus Goodson. „Oamenii vor să-ţi ofere lucruri, sau cer lucruri de la tine, care nu sunt lucruri cu care un creştin ar trebui să fie implicat. Ca şi creştin, trebuie să faci diferenţa dintre ceea ce este bine şi ceea ce este rău şi să recunoşti că eşti într-o poziţie, ca şi sportiv profesionist, prin care poţi conduce pe alţii la Hristos.”

Goodson afirmă că cea mai influentă persoană din viaţa sa în prezent este soţia sa Kelsey, cu care s-a căsătorit în ianuarie 2009. Alte persoane care au avut mare impact din punct de vedere spiritual şi profesional sunt tatăl său, Cliff Saw, capelanul lui FC Dallas din cadrul MLS (Major League Soccer), şi antrenorul său de fotbal pentru juniori, Gene Mishalow. „Ei sunt modelele cele mai importante din viaţa mea, şi nu iau nici o decizie importantă fără să-i consult şi pe ei pentru că ştiu că ei mă îndreaptă mereu în direcţia bună.”

Cristina Bucur, sursa http://www.bpnews.net/BPnews.asp?ID=33191

Topics #Africa de Sud #baptist #credincios #fotbal #World Cup