Stimată familie îndoliată, iubiți frati si surori,

Am auzit cu tristețe vestea plecării grabnice la Domnul a fratelui Iosif Ștefănuți. Regret că nu pot să particip la slujba aceasta și l-am rugat pe fratele Ionel Tuțac, Secretarul General al Uniunii Baptiste din România să mă reprezinte și să aducă acest mesaj din partea mea.

Ca mulți dintre dumneavoastră l-am cunoscut personal pe fratele Iosif Ștefănuți. Întotdeauna m-a impresionat entuziasmul dânsului, optimismul și devotamentul pe care l-a avut pentru lucrarea lui Dumnezeu. Fără a se cruța și fără a face economie din resursele personale, fratele Ștefănuți a fost mereu implicat din plin în construirea Împărăției lui Dumnezeu. Mărturie a implicării lui stau astăzi realizările deosebite care au fost făcute în biserica din Brăila. Pentru toate acestea și pentru o viață dedicată slujirii nu putem decât să îi mulțumim Domnului care i-a îngăduit slujitorului Său să Îl reprezinte astfel.

Pe această cale adresez condoleanțele mele familiei care l-a pierdut pe fratele Ștefănuți. Fie ca Dumnezeu să aducă mângâiere prin cunoașterea faptului că Domnul l-a chemat acasă pe fratele Iosif Ștefănuți și în același timp speranța învierii și a revederii să dea speranță.

Ma rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în aceste clipe de despărțire și durere.

Otniel Ioan Bunaciu
Președinte, Uniunea Bisericilor Creștine Baptiste din România