Găzduind un serviciu de închinare în propria casă, Zhanna-Tereza Raudovich a fost amendată de către poliţia din Kazahstan cu 100 de ori salariul minim lunar, a anunţat serviciul de ştiri Forum 18.

Serviciul de închinare a avut loc duminică dimineaţa când mai multe femei baptiste locale împreună cu copiii lor s-au strâns în casa d-nei Raudovich pentru părtăşie şi rugăciune. În urma raziei făcute la domiciliul lui Zhanna-Tereza poliţia a elaborat un raport oficial în care a consemnat că „au descoperit o comunitate religioasă ce funcţionează ilegal”. A fost stabilit un apel în instanţă pe data de 11 februarie. Întrucât d-na Raudovich are şase copii şi nu are un loc de muncă plătit nu are posibilitatea să achite amenda; ea a fost avertizată că va primi acuzaţii penale dacă nu va reuşi să plătească suma cu care a fost amendată.

Între timp, poliţia kazahă a comunicat serviciului de ştiri Forum 18 că Dmitry Leven, un baptist născut în Kazahstan, riscă să fie deportat din ţară sub acuzaţia de „activitate misionară ilegală”. De vreme ce Curtea Supremă a Kazahstanului a refuzat chiar să ia în considerare un apel în instanţă cu privire la cazul acesta, este greu de spus ce se va întâmpla cu Leven. „Vreau doar să pot rămâne aici”, a spus Leven serviciului de ştiri Forum 18. „Nu vreau să plec nicăieri”.