0

Kazahstan: Doi baptişti, daţi în judecată

Doi fraţi din provincia Akmola din Kazahstan, amândoi de confesiune baptistă, au fost daţi în judecată pentru că au luat parte la servicii religiose fără ca adunarea să fie înregistrată la stat.

Cei doi fraţi, Viktor şi Didrikh Leven, au fost găsiţi vinovaţi de violarea Codului Administrativ. Articolul 375 al acestui cod interzice conducerea sau participarea în activităţile unei organizaţii sociale sau religioase neînregistrată la stat, pedeapsa pentru aceasta fiind amendarea şi deportarea în cazul persoanelor străine sau condamnarea pentru oamenii fără cetăţenie.

La recursul solicitat de Viktor Leven, curtea judecătorească i-a anulat acestuia amenda şi ordinul de deportare. Didrikh Leven, pe de altă parte, a primit o amendă imensă, de 100 de ori venitul minim lunar, aceasta însemnând circa 576 € sau 860 $.

Potrivit declaraţiilor, pe data de 11 septembrie, congregaţia din care face parte Didrikh a primit o vizită din partea a doi oficiali de stat. Ulterior, aceşti oficiali au mărturisit judecătoriei că, atâta timp cât Leven a fost cel care a început şi a încheiat serviciul, acesta trebuie să fie liderul acestei adunări. Ei au mai adăugat că această adunare, fiind o comunitate religioasă, trebuie să fie înregistrată la stat pentru a se putea întâlni. În apărarea sa Didrikh a declarat că el este doar „slujitorul spiritual” şi nu liderul congregaţei. El şi membrii congregaţiei au spus că nu au nevoie să fie înregistraţi.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.