Dinas Linkus, şeful adjunct al Poliţiei din raionul Frunze din Minsk, a trimis câţiva ofiţeri de poliţie să investigheze familia Kagramanyan, o familie de penticostali, cu privire la credinţa lor. „Acum câteva săptămâni, am primit o cerere din partea Departamentului Cultural al Comitetului Executiv al oraşului Minsk pentru a verifica dacă la această adresă au loc activităţi religioase, şi să stabilim dacă este sau nu acolo vreo biserică activă.” a declarat acesta serviciului de ştiri Forum 18. „Noi avem ortodocşi, catolici şi musulmani – acestea sunt religiile. Toate celelalte sunt secte.” Între timp, Biserica Baptistă „Schimbarea la față”, din Vitebsk, a fost amendată pentru că a folosit o casă privată pentru a ţine servicii de închinare, fără să fi avut o permisiune oficială pentru aceasta.

Congregaţia a fost reclamată la judecătoria districtului Postavy unde, pe 5 octombrie, judecătoarea Anna Romanovich a găsit-o vinovată de încălcarea art.15.10 partea a 3-a din Codul privind Violarea Administrativă ce pedepseşte întrebuinţarea unui teren pentru activităţi pentru care nu a fost destinat, cu până la 100 de ori salariul minim lunar. Ea a amendat congregaţia cu suma minimă de 700.000 ruble (172 €). Pastorul Bisericii Baptiste, Aleksei Alshevsky, nemulţumit de această decizie, a făcut recurs, însă nu a avut nici un rezultat.

Pastorul s-a plâns de discriminare, subliniind faptul că ortodocşii şi catolicii au şi ei biserici locale, una din ele fiind un fost magazin iar alta o casă privată adaptată pentru a deveni un locaş de închinare. „Unele biserici sunt privilegiate în timp ce altele sunt amendate”, a declarat acesta serviciului de ştiri Forum 18.