IMG_4559

IMG_4538Duminică, 18 Oct.2009, de la ora 10-13, la Sala Polivalentă din Reşiţa, a avut loc celebrarea a 400 ani de credinţă şi mărturie baptistă în lume, eveniment care a fost organizat de Comunitatea Creştină Baptistă Caraş-Severin.

La această sărbătoare au participat peste 2500 de credincioşi baptişti de pe raza Comunităţii Caraș-Severin, precum şi reprezentanți ai autorităţilor judeţene şi locale, iar Uniunea Baptistă din România a fost reprezentată de Otniel Bunaciu, Preşedintele şi Ionel Tuțac, Secretar general. De asemenea Federaţia Baptistă Europeană a fost reprezentată de Valeriu Ghileţchi, Preşedinte şi Hans Guderian, Vicepreşedinte.

Programul festiv a fost deosebit de bogat şi a cuprins cântări intonate de fanfara formată din instrumentişti din mai multe biserici, de corul de elevi de la Liceul Teologic Baptist din Reşiţa, de corul bărbătesc din Valea Almajului şi de corul mixt reunit din mai multe biserici.

S-a prezentat apoi în proiecţie un film cu istoricul mişcării baptiste în lume şi în România alături de două referate despre Istoricul baptiştilor în Caraş-Severin (Ilie Tinco) şi despre Ce cred baptiştii ( Ilie Milutin). Au fost aduse cuvinte de salut din partea Consiliului Judeţean Caraș-Severin, a Primăriei Reşiţa, precum şi din partea Uniunii Baptiste (Ionel Tuţac) şi a Federaţiei Baptiste Europene (Hans Guderian). Mesajele din Cuvântul lui Dumnezeu au fost aduse de Valeriu Ghileţchi, preşedintele FBE şi Otiniel Bunaciu, Preşedintele Uniunii Baptiste. Programul a fost condus de Mihai Mihuţ, Preşedintele Comunităţii Baptiste Caraş-Severin.

Mihut Mihai