0

Cluj-Napoca. 28-30 octombrie. Masa rotundă Revitalizarea bisericilor baptiste, organizată de Departamentul de misiune al Uniunii Baptiste din România

Între 28-30 octombrie 2021, Departamentul de misiune al UBR a organizat a treia întâlnire din cadrul proiectului Multiplicare. Evenimentul a avut loc la Cluj și a fost găzduit de biserica baptistă Via. Facilitatorii întâlnirii au fost pastorii Otniel Bunaciu, Romică Iuga și Rei Abrudan. Au participat aproximativ 65 de păstori care au discutat temele într-un format de tip „masă rotundă”. La întâlniri au luat parte și președintele comunității, fratele Teofil Mihoc, fostul președinte al comunității, fratele Vasile Tămaș, și alți membri din Comitetul Comunității.

Tema discuțiilor a fost legată de revitalizarea bisericilor baptiste. Participanții au caracterizat aspectele care definesc viața bisericilor baptiste din România și au încercat să identifice cauzele care contribuie la această stare. În cadrul discuțiilor s-au împărtășit diferite experiențe și s-au identificat măsuri care ar putea contribui la revitalizarea bisericilor. La finalul întâlnirii datele au fost centralizate pentru a deveni o resursă cu ajutorul căreia să se construiască strategii de revitalizare. Găsiți mai jos o sinteză a discuțiilor.

Evenimentul a avut o abordare deschisă și dinamică, la care au putut contribui toți participanții. Una dintre concluziile la care s-a ajuns a fost necesitatea organizării unei întâlnirii în primăvara viitoare în care să fie continue dezbaterile inițiate aici. Întâlnirea își propune să identifice pași concreți cu ajutorul cărora bisericile participante să poată colabora mai bine pentru a se sprijini reciproc. Mișcarea de revitalizare și multiplicare a bisericilor dorește să funcționeze ca o rețea deschisă pentru toți cei interesați în înviorarea bisericilor și la plantarea de biserici noi. (Otniel Ioan Bunaciu, vicepreședinte – misiune al UBCBR)

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.