0

Certificatul COVID nu va fi obligatoriu în biserici, este părerea ministrului Sănătății Alexandru Rafila după întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase din România

„Certificatul COVID rămâne de interes. Am discutat cu domnul dr. Tătaru să găsim o formulă care să poată fi acceptată în Parlament şi care să fie aplicată în momentul în care situaţia epidemiologică o impune”, a afirmat vineri, 3 decembrie, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, întrebat fiind despre aplicarea certificatului verde.

Referindu-se la întâlnirea din ziua precendentă (joi, 2 decembrie) dintre reprezentanții Ministerului Sănătății ai Departamentului pentru Situații de Urgență, ai Secretariatului de Stat pentru Culte și ai majorității cultelor religioase din România, ministrul Sănătății a mai adăugat: „Sunt câteva lucruri foarte clare. Toată lumea a fost de acord. Nu vom utiliza un astfel de document (adică certificatul COVID) în ceea ce priveşte slujbele religioase. Aici, părerea este unanimă. Dimpotrivă, avem nevoie de suportul Bisericii”.

Prezent la întânirea cu reprezentații cultelor religioase, primul ministru Nicolae Ciucă a declarat că, pentru stăvilirea pandemiei, „vaccinarea anti-COVID reprezintă o soluţie, iar cea de-a doua, complementară, este comportamentul”, continuând cu precizarea că s-a solicitat sprijinul reprezentanţilor cultelor pentru „a putea salva cât mai multe vieţi”. (sursa: AGERPRESS)

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.