0

Suceava. Noul președinte al Comunității Baptiste este dedicat slujirii

Delegații bisericilor la adunarea ge­ne­rală a Comunității Baptiste suce­vene, care a avut loc pe 20 martie 2021, l‑au ales ca președinte pe pasto­rul Cătălin Croitor, încheindu‑se astfel interimatul de după plecarea la cele veșnice a pastorului Viorel Candrianu.

„Consider că președintele comunității teritoriale trebuie să fie la dispoziția lui Dumnezeu, a familiei, a bisericii în care slujește, a păsto­rilor și a bisericilor membre”, este de părere noul președinte, care a slujit până în prezent comunitatea ca secretar. „El este chemat să îi păstorească atât pe păstorii tineri, cât și pe cei bătrâni. Este dator să lucreze pentru înaintarea Evangheliei prin predicare, ucenicizare, proiecte și parteneriate.

Vă invităm, așadar, să vă rugați îm­pre­ună cu noi ca Dumnezeu să bine­­cu­vânteze Comunitatea Baptis­tă Suceava, iar noi să Îl onorăm prin toată slujirea noastră”, mai spune pastorul Croitor.

Pentru funcția de secretar rămasă vacantă, adunarea generală l‑a desemnat pe pastorul Dan Boingeanu care a slujit până la pensionare Biserica Baptistă „Maranatha” Suceava, în prezent acordând asistență pastorală Bisericii din Ipotești.

Comunitatea Baptistă Suceava nu­mă­ră 67 de biserici și 16 filiale, răspândite în județele Suceava, Botoșani, Iași, Vaslui și Bistrița Năsăud. Bisericile sunt slujite de 55 de oameni dedicați lui Dumnezeu și sunt alcătuite din aproape 3 400 de credincioși botezați.

Pastorul Cătălin Croitor a obținut licența și masterul în teologie la Seminarul Baptist din cadrul Queen’s University, Belfast, Irlanda de Nord, a debutat ca păstor la Biserica Baptistă „Maranatha” Suceava, iar de 10 ani slujește Biserica Baptistă „Betleem” Suceava, acordând în ultimii 2 ani asistență spirituală și Bisericii „Betel” din Câmpulung Moldovenesc.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.