0

„Nu știţi că o căpetenie, un om mare, a căzut astăzi în Israel?” Fratele Vasile Al. Taloș, pastorul Bisericii Bunavestire din București, a plecat la Domnul.

Internat acum aproape două săptămâni în urmă la Spitalul de boli infecțioase Matei Balș din București, azi 22 decembrie, în zori, pastorul Vasile Al. Taloș a fost chemat acasă, la Domnul. Ieri fusese mutat în secția ATI a spitalului pentru a beneficia de aparatură mai performantă pentru monitorizare și ajutarea respirației. Cu toții ne așteptam să primim vești despre însănătoșire, pentru care ne rugam chiar postind, unii dintre noi, însă Dumnezeu a ales să-l ia Acasă.

foto: Biserica Bunavestire București

„A plecat dintre noi un „patriarh” de care ne vom aduce aminte pentru calmul, înțelepciunea și fermitatea cu care se adresa audienței. Dumnezeu să mângâie familia și Biserica Bunavestire”, scrie cu durere pe pagina de facebook a bisericii îndoliate pastorul Gheorghe Dobrin din Mediaș.

[ACTUALIZARE]: Biserica Baptistă Bunavestire pe care pastorul Vasile Al. Taloș a slujit-o duhovnicește, de la înființarea ei, va organiza vineri, 25 decembrie, orele 18.00 un serviciu special de priveghere și de comemorare a fratelui Taloș. Detali suplimentare AICI. Dumnezeu să mângâie și să dea alinare și speranță familiei și bisericii.

Până vom închega o prezentare succintă pentru o amplă și incredibilă biografie, citiți această evocare.

Vom reveni cu amănunte.

Puteți citi aici, ca pe o urare de rămas bun, articolul „Isus Hristos, Sărbătoarea noastră!“ al fratelui Vasile Al. Taloș, o scrisoare pastorală adresată, în 2015, cu ocazia Sărbătorii Nașterii Domnului, bisericii pe care o păstorea.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.