0

Daniel Chereji, pastorul Bisericii Baptiste „Biruința“ din Baia Mare, a plecat la Domnul.

Tristețe și doliu în capitala Maramureșului, Baia Mare. Pastorul Daniel Chereji a fost chemat Acasă. Alături de soție și de cele două fete, durerea despărțirii marchează întreaga familie, comunitatea credincioșilor baptiști, dar și comunitatea locală în care pastorul Chereji a avut o mărturie deosebită.

foto: actualmm.ro

Plecarea în veșnicie a pastorului Daniel Chereji de la Biserica Baptistă Biruința din Baia Mare a întristat nu doar comunitatea pe care a slujit-o mai bine de două decenii, ci întregul oraș, pentru fratele Daniel a avut o bună mărturie pentru Hristos Domnul nu doar în biserică, ci și în societatea băimăreană.

Dovadă este și modul în care presa din municipiul maramureșean a marcat durererea pricinuită de plecarea dintre noi a pastorului Chereji.

„DOLIU PRINTRE BĂIMĂRENI – Pastorul Daniel Chereji s-a stins din viață la Spitalul Suport, infectat cu COVID-19”, titrează site-ul de știri actualmm.ro preluat și de baiamare24.ro.

„Cunoscuții, prietenii, familia, dar și cei care sunt parte a Bisericii Baptiste „Biruința” din Baia Mare au primit o veste cruntă: pastorul bisericii, Daniel Chereji, s-a stins din viață. Acesta se infectase de curând cu virusul SARS-CoV-2, iar starea s-a, din păcate, s-a înrăutățit rapid. A fost internat la Spitalul Suport (TBC) din Baia Mare, fiind intubat pe secția de ATI. În pofida tuturor eforturilor depuse de către personalul medical, pastorul nu a putut fi salvat”, consemnează sus-amintitul site de știri.

„Membru important al comunității noastre și dedicat întrutotul Bisericii”, continuă site-ul de știri, „pastorul Chereji s-a făcut cunoscut și prin scrierile sale de a lungul timpului, preponderent prin volumele de poezii pe care nu de puține ori le-a prezentat în cadrul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”.”

Un autoportret al pastorului Chereji găsiți aici.

Un mesaj plin de durerea despărțirii, dar și de speranța revederii publică și Biserica Baptistă „Biruința” slujită cu devotament și spirit de sacrificiu timp de mai bine de două decenii de Daniel Chereji.

Cu adâncă durere în suflete, cei care sunt parte din Biserica Baptistă „Biruința” Baia Mare își exprimă regretul nespus de mare că fratele nostru drag și păstor al bisericii, Daniel Chereji, a plecat ca să fie pentru totdeauna cu Cel pe care L-a iubit nespus și pe care L-a slujit din fragedă tinerețe, cu toată ființa și cu toată puterea pe care i-a dat-o Cel ce i-a fost Mântuitor și Domn. Plecarea fratelui Daniel Chereji lasă în urmă o familie îndurerată și o biserică cu frați și surori pe care i-a slujit și i-a iubit ca pe sine însuși. Fie ca bunul nostru Dumnezeu să mângâie și să întărească, așa cum doar El știe s-o facă, pe sora noastră scumpă Mihaela, soția fratelui nostru, pe Rut și pe Paul, copiii săi! Dumnezeu să mângâie și să binecuvânteze Biserica Baptistă „Biruința” Baia Mare! Cu încredințarea deplină că în ziua aceea glorioasă ne vom revedea din nou cu toții în prezența lui Dumnezeu, îi spunem fratelui nostru Daniel: La revedere, preaiubitul nostru frate! Ne va fi mereu dor de tine și nu te vom uita niciodată, fiindcă ai lăsat un gol imens în inimile noastre”.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.