0

Casa de rugăciune a Bisericii „Betel” din Ipotești surprinde prin noua înfățișare

Biserica Baptistă „Betel” din Ipotești, slujită în ultimile decenii de pastorul Viorel Candrianu, recent plecat la Domnul, va avea în curând o casă de rugăciune complet renovată. Lucrările aflate într‑o fază avansată, surprind plăcut cu aerul modern, distins și cu funcționalitatea sporită pe care o dau clădirii ridicată în urmă cu 40 de ani cu multă luptă și mari sacrificii. 

Acum aproape 100 de ani, în 1924, se întorcea la Dumnezeu Grigore Chibici și familia lui din Ipotești. Ostilitatea consătenilor n‑a învins forța mărturiei primilor credincioși baptiști, numărul lor sporind exponențial, familiei Chibici adăugându-i-se cele ale fraților Constantin Reguș, Gheorghe Hostiuc, Leonte Chibici, Pavel Antonesei, Hreniuc, Hladiuc ș.a., astfel că, după botezul în 1928 în albia Sucevei, oficiat de Silvestru Ungureanu, aici erau înregistrați 19 credincioși. Casa de rugăciune amenajată în 1934–1935, în vecinătatea islazului localității, a devenit și ea neîncăpătoare, credincioșiilor baptiști din Ipotești adăugându‑li‑se curând și cei din municipiul Suceava care până în 1972 nu au avut propria biserică. Și clădirea ridicată în 1980 peste cea veche, fără aprobarea autorităților de atunci, cu mari riscuri și tensiuni, avea să fie curând prea mică, în 1994 având loc o altă renovare și extindere.

La începutul lucrărilor de renovare

De data aceasta, renovarea a fost de mare amploare, structurile de rezistență au fost întărite, pereții înălțați, acoperișul reconfigurat, la fel și fațada clădirii. Instalațiile de alimentare cu apă, de iluminat, de încălzire, de sonorizare și video/tv ale clădirii au fost modernizate sau înlocuite.

Aproape de finalul lucrărilor

Dacă lucrurile vor înainta, cu voia lui Dumnezeu, conform planificărilor, cei aproape 600 de membri, copii ai credincioșilor și simpatizanți ai comunității baptiste ipoteștene vor putea sărbători anul acesta Nașterea Mântuitorului într‑o clădire schimbată total. Chiar dacă biserica încă resimte tristețea plecării în veșnicie a fratelui Candrianu – fiind lipsită acum și de aportul celui de-al doilea păstor, Maricel Lungu, care și-a încheiat slujirea în Ipotești –, se bucură de sporirea numerică prin cei cinci tineri care recent l‑au mărturisit pe Hristos Domnul ca mântuitor al lor în ceremonia actului botezului din 5 iunie. 

Cum va arăta interiorul

Asistența spirituală este asigurată în această perioadă de pastorul sucevean Dan Boingeanu, încredințarea bisericii fiind că biruințele, și materiale, și spirituale, vin de la Domnul, oricât de înalte și amenințătoare ar fi valurile încercărilor.

Pentru mai multe imagini, vizitați: www.facebook.com/betel.ipotesti/

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.