1

Congresul Alianței Evanghelice din România (A.E.R.) a ales Comitetul Executiv pentru următorii 4 ani

Amânat din toamna anului trecut pentru luna februarie a acestui an, pentru a se putea revizui statutul de organizare, și reamânat din cauza spectrului epidemiei care se contura și în țara noastră, Congresul Alianței Evanghelice din România nu mai suporta amânare.

Găzduit de Biserica Creștină după Evanghelie „Antiohia” din București, în condiții speciale determinate de starea de alertă sanitară din țară, Congresul desfășurat ieri, 12 august, a desemnat prin votul delegaților prezenți noua echipă de conducere pentru următorii patru ani.

Președintele Alianței Evanghelice din România a fost ales pastorul arădean Moise Ardelean. În vârstă de 65 de ani, fratele Moise Ardelean a absolvit Institutul Politehnic din Timișoara în 1980, este licențiat în teologie al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și păstorește din 1990 Biserica Creștină Penticostală „Gloria” din Arad, iar în noiembrie 2018 a fost reales pentru al doilea mandat ca președinte al Cultului Creștin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România. Este căsătorit din 1978, tată a 6 copii și bunic pentru 15 nepoți.

pastorul Moise Ardelean, președintele Alianței Evanghelice din România (foto: Cuvântul Adevărului)

Noul vicepreședinte este pastorul Virgil Achihai din Târgoviște, președintele în funcție al Uniunii Bisericilor Creștine după Evanghelie din România, iar secretarul general ales de acest congres este pastorul Viorel Iuga din Arad, președinte al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România. 

Ceilalți membri ai Comitetului Executiv al A.E.R. Sunt: Ioan Moldovan (Oradea) și Simion Bumbar (Sighetu Marmației) din partea Cultului Penticostal, Cornel Haureș (Suceava) și Dan Mitrea (București) din partea Bisericii Creștine după Evanghelie și Mihai Micula (Satu Mare) și Ioan Ardelean (Bistrița) din partea Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste.

Înființată imediat după Revoluția din 1989, după modelul organizațiilor evanghelice similare din țările Europei, Alianța Evanghelică din România a coagulat pentru proiecte și acțiuni comune credincioși și biserici din confesiunile baptistă, creștină după evanghelie, penticostală precum și din Mișcarea „Oastea Domnului”. Primul ei congres a avut loc în toamna anului 1990 și s-a desfășurat la Sala Palatului din București.

Printre acțiunile Alianței Evanghelice din România din ultimii ani s-au numărat demersurile pentru reîntregirea familiei Bodnariu (2015–2016) și cele în sprijinul Referendumului pentru redefinirea în Constituție a familiei (2017–2018) și Olimpiada națională de religie a A.E.R., desfășurată anual.

Revista Crestinul Azi

One Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.