Și anul acesta, la examenul de bacalaureat, liceele baptiste din România au obținut o promovabilitate mult superioară mediei naționale. Astfel, media promovabilității la bacalaureat la cele 7 licee baptiste din țară a fost de 90,7%, mult mai mare decât cea de 64,5%, la nivel național.

Două dintre licee, Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” din Arad și Liceul Teologic Baptist „Emanuel” din Oradea, sunt și de data acesta în topul promovabilității, cu 100%. În Arad, media județeană a fost de 57,6%. Liceul baptist arădean a obținut locul I la nivel județean, 62,5% dintre absolvenți obținând medii peste 9,00, iar unul dintre elevi situându-se în topul celor mai buni zece elevi din județ.

Corul Liceului Teologic Baptist „Alexa Popovici” din Arad în concert

Și Liceul Teologic Baptist „Emanuel” Oradea este pe primul loc, în județul Bihor, în topul promovabilității, cu 100%, 52,54 dintre elevi obținând medii peste 9,00. Media promovabilității la nivel județean a fost de 63%.

Și liceele din Cluj-Napoca (Liceul Teologic Baptist „Emanuel”) și Sibiu (Liceul Teologic Baptist „Betania, din cadrul Liceului Teoretic „Constantin Noica”) au avut rezultate remarcabile (98,21%, respectiv, 96% promovabilitate). La Sibiu, toți absolvenții de anul acesta promovând examenul, 37,5 dintre aceștia cu medii peste 9,00. La Cluj-Napoca, jumătate dintre elevi au obținut medii peste 9,00.

Și celelalte licee (Timișoara, Reșița și „Logos” București) au obținut rezultate foarte bune (84,84%, 81,81% și 74,07%), mult peste mediile zonale. La București, aproape o treime dintre elevi au obținut medii peste 9,00.

Se confirmă încă o dată calitatea ridicată a învățământului preuniversitar baptist din România, iar prin publicarea acestor date puse la dispoziție de Departamentul pentru învățământ preuniversitar al Uniunii Baptiste, coordonat de pastorul Daniel Bărnuț și avându-l ca secretar pe profesorul Alexandru Szucs, vrem să ne exprimăm recunoștința față de Dumnezeu și să încurajăm elevii baptiști din toată țara să fie serioși și conștiincioși, conștienți că depun astfel o bună mărturie pentru Dumnezeu și pentru comunitatea de credință căreia îi aparțin.