0

Samaritan’s Purse, organizație umanitară creștină, a instalat două spitale mobile de urgență pentru pacienții infectați cu COVID-19, la Cremona (Italia) și la NewYork

Dumnezeu ne-a inspirat de luni întregi să ne pregătim pentru a răspunde acestei situații fără precedent. COVID-19 a afectat și echipele noastre din întreaga lume, iar birourile noastre de teren sunt în alertă cu nevoile specifice din comunitățile lor, a declarat într-un interviu Dave Philips, director adjunct pentru proiectele internaționale al organizației Samaritan’s Purse (Pușculița samariteanului), alături de care slujește de 10 ani.

Unitatea medicală internațională Samaritan’s Purse a monitorizat virusul de la începutul pandemiei și personalul operațional și medical era pregătit să răspundă, mai spune Dave Philips, descriind reporterului multitudinea detaliilor planificării necesare pentru implementarea unui spital de urgență, într-o situație dată.

„Dumnezeu acționează întotdeauna în istorie. Este minunat să facem parte din Samaritan’s Purse chiar acum, conștienți că facem parte din lucrarea prin care El răspunde acestei epidemii”, mai spune directorul adjunct Dave Philips.

Organizația a instalat două unități spitalicești mobile de câte 68 paturi fiecare. Prima, pe 20 martie, în imediata apropiere a spitalului din Cremona, în nordul Italiei afectat extrem de grav de pandemie, și a doua, pe 1 aprile, la New York, în Central Park, în vecinătatea spitalului Muntele Sinai cu care colaborează și unde au fost deja luați în tratament 100 de pacienți cu noul coronavirus.

„Numărul deceselor din cauza coronavirului ne îngrozește. Spitalele duc lipsă de paturi, iar personalul medical este copleșit”, a declarat Franklin Graham, președintele organizației Samaritan’s Purse. „Rolul Samaritan’s Purse este de a oferi un răspuns prompt, în toiul crizelor de tot felul, pentru a ajuta pretutindeni oamenii în numele lui Isus Hristos. Rugați-vă pentru echipele noastre ca și pentru toții oamenii afectați de acest virus”, a mai spus pastorul Graham.

Samaritan’s Purse este prezentă în România de trei decenii încoace prin programul Christmass Child, prin acele binecunoscute cadouri în cutii de pantofi distribuite copiilor noștri, cu ajutorul bisericilor. Organizația creștină este neconfesională, și în acțiunile ei nu face vreo discriminare de natură etnică, religioasă sau de orice altă natură.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.